Bedreigd

Bedreigd

Zaterdag 16-05-2015 / 20:13

Ciao!

Inmiddels is mijn laatste week in Rome aangebroken. Echt een heel gek idee…

Er zijn nog wel een paar dingen die ik wilde doen voor ik weg ging en 1 daarvan heb ik vorige week zaterdag van m’n lijstje kunnen afvinken. De opera.
Aangezien ik me toch in het land van de opera bevind vond ik dat ik dat hier toch een keer moest meemaken en dus had ik Karina zo gek gekregen om met me mee te gaan. Ik had de goedkoopste opera uitgekozen aangezien ik eigenlijk niet eens wist of ik opera wel leuk zou vinden. Ik had gehoopt op een mooie theaterzaal met een groot podium en een dikke operazanger en een dikke operazangeres. Helaas moest ik dit vooroordeel over opera meteen laten varen. Die theaterzaal was een congreszaal en de zangers waren geen van allen dik te noemen. Maar ik moet zeggen dat ik er wel degelijk van heb genoten. Ik zou er niet iedere week heen willen maar ik vond het wel mooi om een keer mee te maken. Check.
Na afloop van de opera zochten Karina en ik een restaurantje op in Monti en daar hebben we heerlijk gegeten en nog heel lang na geborreld. Daarna zijn we op het pleintje van Monti met nog wat vrienden verder gaan borrelen en we zijn geëindigd in de club. Mooi avondje.

Zondag heb ik nog een 2e ‘to-do’ van mijn lijstje af kunnen vinken. De paus zien spreken op zondag.
Ik ben hier nu 9 maanden maar ik ben in al die tijd nog geen 1 x op zondag om 12.00 op het St. Pietersplein geweest om de paus te zien spreken. Ik moest vaak werken of ik lag nog lekker te tukken als nasleep van de zaterdagavond ervoor. Maar dit keer had ik een tour met mensen die PERSEE om 12 uur op het St. Pietersplein wilden staan dus nu kon ik uiteindelijk toch nog de paus in het echie zien. Check.
Zondagavond was er een feestje van Top Bike georganiseerd met alle collega’s samen, waarbij iedereen wat te eten en drinken mee bracht. Altijd leuk zo’n bedrijfsfeestje.

De trouwe lezers onder jullie weten misschien nog wel dat ik een aantal blogs terug vertelde over de vriend van mijn huisgenoot en dat die berichtjes naar mij stuurde om hem voor te stellen aan mijn vriendin Karina. Ik heb toen de berichtjes aan mijn huisgenoot laten lezen maar die maakte er niet veel van. Inmiddels heeft ze het toch uitgemaakt maar dat had andere redenen. Helaas geeft haar vriend mij hiervan de schuld.
Zondag kreeg ik dan ook een privé berichtje van hem waarin hij zei dat ik eerst met hem moest praten voordat ik met zijn vriendin praatte. Ik vertelde hem dat ik (godverdomme) zelf wel uit maak wanneer ik met haar praat. Hij bleef maar doorgaan en doorgaan en ik kreeg o.a. de volgende dingen naar m’n hoofd: Dat ik klein was (hij is net zo groot als mij) dat ik lelijk was (zegt een gozer bij wie de naam ‘’Ugly Duckling’’ niet zou misstaan) en dat wij Hollandse vrouwen toch nooit aan Italiaanse vrouwen kunnen tippen want die zijn de mooiste en meest intelligente vrouwen van de wereld (dan vraag ik me toch af waarom hij dan de afgelopen 3 jaar een relatie had met een Française). Ik lachte hem een beetje uit omdat ik het best lachwekkend vond en het toch wel duidelijk was dat er bij die vent een steekje los zit. Het woord ‘’Puttana’’ kwam ook opvallend vaak voorbij. Totdat hij me gewoon echt begon te bedreigen. Hij zei dat hij als hij in Rome was me zou komen opzoeken en mij en m’n gezicht kapot zou maken en dat ik maar moest hopen dat hij niet zou komen want hij wilde me dood zien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet echt serieus neem. Deze jongen werd door zijn eigen vriendin een watje genoemd en dat is hij ook. Ik denk dat hij niet eens bij me in de buurt durft te komen en mocht hij dat wel doen, dan komen mijn Kickboxlessen van Bootcamp nog eens van pas.

Vrijdagochtend had ik mijn grootste nachtmerrie waar ik al de hele week tegenop keek. Een Duitse tour -waar ik al een hekel aan heb- met 18 mensen!!! Het was superdruk met Duitsers deze dag, waarschijnlijk door ’Himmelfahrtstag’. Gelukkig had ik nog een extra gids mee (Jesse), die aan de achterkant van de groep mee fietste om alles een beetje in de gaten te houden. Achteraf viel het allemaal wel mee want het was best een hele aardige groep en ze waren allemaal erg enthousiast. Ik heb mijn Duits denk ik weer een beetje goed gemaakt doordat Jesse en ik onze charmes een beetje in de strijd gooiden. We zongen zelfs hier en daar een Duitse meezinger voor ze; ‘’Ich bin wie duuuu, lalalaaa’’ en ‘’99 luftballons’’ en ook nog ‘’Du bist alles’’. Dit werd ook gewaardeerd.

Vrijdagavond ging ik met Karina en Lachlan eerst een borreltje doen in Monti waarbij we 3 Nederlandse mensen tegenkwamen met wie ik aan de praat raakte en daar hebben we ook nog gezellig een drankje mee gedaan. En heel toevallig hadden die de dag ervoor een fietstour bij TopBike gedaan met een collega van me!
Daarna zijn Karina en ik nog uit geweest naar Caruso. Dit was ons laatste stapavondje samen in Rome wat een erg vreemd idee is.

Vandaag had ik mijn laatste Nederlandse fietstour na 2,5 uur slaap, maar het was een hele leuke groep gelukkig dus dat ging prima. Daarna heb ik weer iets van mijn ‘to-do’ lijstje af kunnen vinken, namelijk het Cappuchin museum. Dat is een klooster geweest van Cappuchin monniken en daar zijn kamers waar de muren, plafonds en lampen etc. gemaakt zijn van botten van die Cappuchin Monniken! Erg creepy maar ook wel weer heel interessant en tof. Check.

Van de week ben ik op de fiets uit mijn broek gescheurd, wel bij mijn benen gelukkig en niet op andere plekken. Dit kan 2 redenen hebben; Of mijn benen zijn inmiddels zo gespierd geworden door het fietsen dat mijn broek het niet meer aan kon, of ik heb de speklaag op mijn benen inmiddels zo uitgebreid met pasta’s, pizza’s en ‘gelato’ dat het letterlijk de spuigaten uitliep. Ik hoop het eerste maar ik vermoed het tweede, en in dat geval wijt ik het aan het feit dat ik een levensgenieter ben ;-).

Spreek jullie snel weer voor de laatste blog vanuit Rome! Weer zo’n gek idee!

Baci,
Desiree.