(On)Gelukkig Weekend

(On)Gelukkig Weekend

Zondag 14-09-2014 / 23:24

Woendagavond ging ik naar Italiaanse les, dit keer de echte beginners les aangezien ik de avond ervoor te hoog geplaatst was. De les was bij iemand thuis met een clubje van 8 mensen. Erg leerzaam en gelukkig voelde ik me dit keer wel op m’n plek. Na deze les besloot ik dat het goed is als ik 2 x in de week Italiaanse les ga volgen, dus vanaf nu heb ik iedere dinsdagavond (inc. Happy Hour) en woensdagavond Italiaanse les.

Donderdagochtend had ik mijn 3e tour met 7 mensen. Dit was een hele leuke tour, hele gezellige mensen en ondanks de regenbui onderweg bleef de sfeer er goed in zitten. Daar ging ik in mijn oranje poncho door de regen op de fiets door Rome, Nederlandser als dit kon het niet worden. 😉 En deze dag ontving ik dan ook mijn eerste fooi! In totaal €15,00. Toch weer prettig meegenomen. 🙂

Vrijdagmiddag had ik een sollicitatie gesprek bij een ander tourbedrijf. Ik ben namelijk alvast aan het rondkijken voor als ik langer wil blijven dan november, – dan loopt namelijk het gids seizoen van Topbike een beetje af – dan moet ik toch nog meer werk erbij gaan vinden. Ik was uitgenodigd voor een gesprek met Angeltours die wandeltours doen bij verschillende bezienswaardigheden in Rome. Het gesprek verliep heel leuk en de vrouw vroeg meteen of ik een paar tours mee wilde lopen om te kijken of ik het wat vind en als evt. training.
Vrijdagavond had ik mijn eerste echte Italiaanse date. Leuk en gezellig maar het was goed dat ik mijn hakken niet aanhad. 😉

Zaterdagochtend om 9.00 liep ik mee met een ‘’Ancient Rome Tour’’ van Angeltours over de Palatijnheuvel, het Romeinse forum en door het Colosseum. Heel interessant met uitgebreide informatie en ik heb ook weer nieuwe feitjes en weetjes gehoord die ik ook weer in de fietstours kan gebruiken. Ik ben er alleen nog niet helemaal over uit of ik veel aan deze tours ga hebben, mocht ik besluiten om bij ze te werken. Het seizoen bij hun stopt namelijk ook ongeveer half november… Misschien kan ik het deze maanden nog wel combineren. Ik houd mijn ogen en oren open voor evt. andere baantjes hier in Rome.
Zaterdagavond ging ik sushi eten met Valentina en daarna gingen we naar Gayvillage, een outdoor club met een festival gevoel en zoals de naam al doet vermoeden waren er veel ‘’gays’’ en hele gave ‘’drag queen shows’’. Superleuk en gezellig, heerlijke muziek, heerlijk gedanst, fijne mensen om me heen en dus helemaal in mijn element! Kortom: Genoten!
Aan het einde van de avond besloten Valentina en ik om naar huis te gaan met een auto van Car 2 Go, dat is een ‘’car-sharing’’ systeem hier in Rome. Valentina heeft daar een pas van en dan kan je via internet kijken waar er bij jou in de buurt een Smart van Car 2 Go te vinden is. Eenmaal ingecheckt in de Smart, kroop Valentina achter het stuur en startte de auto. Het was een automaat en ze had nog nooit in een automaat gereden. Ik vertelde haar een beetje hoe het werkte aangezien ik thuis altijd in een automaat rijd. We reden voorzichtig weg zodat Valentina de auto een beetje aan kon voelen. Achter ons was er een auto aan het bumperkleven. Een groep ongeduldige jonge jongens die veel te dicht achter ons reden. Toen we een bocht door gingen trapte Valentina vol op de rem; ze wilde de koppeling intrappen maar die was er natuurlijk niet en dus had ze de rem te pakken… BAM!!! De bumperklevende auto zat vol in onze achterkant. We schrokken natuurlijk heel erg maar we hadden beiden gelukkig niks. Het enige wat ik op dat moment uit kon brengen was ‘’Oh my god, oh my god!’’ De auto kwam even naast ons staan en reed daarna gewoon als een speer weg!!! Toen begon Valentina te schreeuwen ‘’No, no, STOP, assholes!!!’’ Ondertussen boog ik als reflex meteen naar voren om het kenteken van de auto te kunnen lezen en die herhaalde ik in mijn hoofd. Valentina moest het Car 2 Go bedrijf bellen en vertellen wat er gebeurt was. Tijdens het gesprek vertelde ik dat ik het kenteken wist waarop Valentina bijna wild werd van blijdschap en het zowat tegen de vrouw schreeuwde. Ik hoop dan ook van harte dat die ‘’Stronzo’s’’ getraceerd kunnen worden en opdraaien voor de schadekosten en voor het feit dat ze weg zijn gereden bij een ongeluk. Al met al een avontuurlijk avondje.

Na een paar uurtjes slaap moest ik alweer opstaan want vandaag kwamen Carmen en Norbert (2 oude klasgenootjes en vrienden) naar Rome om bij mij een tour te doen. Heel leuk om ze hier te zien. Het was mijn vrije dag dus ze hoefden alleen een fiets te huren en ik gaf ze een gratis tour door Rome. Super gezellig gehad, lekker een hapje gegeten en de middag afgesloten met een welverdiende prosecco. Echt supertof dat ze er waren.
’s Avonds ging ik met Karina, Lucy en Claudio naar de bioscoop waar we de film ‘’The Railway Man’’ hebben gezien. We hebben Claudio ontmoet tijdens Happy Hour na de Italiaanse les dinsdag en daar vroeg hij of we zin hadden om een niet-gesynchroniseerde film te zien in de bioscoop. Dit leek ons heel erg leuk omdat we allemaal schijtziek worden van al dat ge-lipsync op tv hier. Echt alles wordt hier gesynchroniseerd.

Verder kan ik nog niet echt wennen aan de metro hier. Als er gewoon ruimte is, is er geen probleem maar regelmatig sta je op elkaar gedrukt als haringen in een ton. En die lucht…!!! Ongedouchte mensen lucht, zweet lucht, Stinkend van zichzelf lucht, stinkadem lucht, zweetvoeten lucht, en dat alles door elkaar! Misselijkmakend echt. Ik hap regelmatig naar adem als ik de metro uitstap.

Sinds de zigeuner observatie bij de metro valt het me op dat er iedere dag wel iemand of een paar van het groepje bij het metrostation van het Colosseum ‘’aan het werk’’ zijn. Door mijn observatie kan ik ze er nu precies tussenuit pikken. Ze gaan dus niet alleen in groepen aan de slag maar ook alleen of met z’n tweeën. Goed om te weten.

Even iets over de mode hier. Echt niet iedereen in Italië is goed gekleed, natuurlijk heb je ook heel goed geklede mensen maar er zijn ook mindere varianten. De vrouwen hier zijn gek op hakken, maar dan vooral sleehakken. Heel slim bedacht want op naaldhakken kan je echt niet normaal lopen op al die ongelijke klinker straatjes. Helaas zie je ook veel verschrikkelijk lelijke sandalen met plateau zolen, waarschijnlijk omdat de Italiaanse vrouwen langer willen lijken, maar er zijn maar weinig mooie exemplaren te vinden. Maatpakken zijn hier wel echt subliem. Ik zie regelmatig mannen in een perfect uitgemeten pak waar de kwaliteit van afstraalt. Nog geen 1 lelijk pak gezien. Genot voor het oog.

Ciao Ciao!

Desiree.