Waar is de Mol?

Waar is de Mol?

Zondag 03-05-2015 / 23:56

Buonasera!

Vorige week zondag stopte ik tijdens mijn tour bij het Pantheon en tijdens mijn verhaal over dit prachtige gebouw kwam opeens de hele familie de Mol aan fietsen en die stopte naast mijn groep. Ze waren allemaal van de partij; Linda, haar vriend, John, Johnny, z’n verloofde, zelfs Ronald Koeman was erbij al snapte ik die link niet helemaal. Ik was dus midden in mijn verhaal maar natuurlijk was mijn hele groep afgeleid inclusief ikzelf. De Molletjes keken ons ook aan dus ik zei: ‘We wachten wel even tot jullie door fietsen want we zijn een beeeeetje afgeleid!’ Wat natuurlijk wat gelach opwekte aan hun kant. Helaas hadden ze fietsen gehuurd en geen tour geboekt. Ik had ze anders natuurlijk graag de stad laten zien! 😉

Later begreep ik dat John de Mol zijn verjaardag vierde met de hele familie in Rome.

 

Maandag was het natuurlijk Koningsdag en ik heb nog gezocht naar leuke feestjes hier in Rome, maar er was hier niks Koningsdag-achtigs te vinden. De ambassade gaf ergens deze week een borrel maar ik geloof niet dat bij zo’n borrel het dak er nou echt af gaat dus daar heb ik maar voor bedankt.
Op mijn Koningsdag gaf ik een wandeltour aan de schoonzus en zwager van Jozefien, een vriendinnetjes van mij. Het stel was hier op huwelijksreis en zij was zwanger dus wilde liever gaan wandelen dan fietsen. Ik heb ze veel kunnen laten zien en het was een gezellige tour.

De volgende ochtend moest ik een fietstour geven maar het goot hier van de lucht dus mijn tour ging niet door. ’s Middags zou ik ook nog een Segway tour aan het kersverse bruidspaar geven maar ook dit ging niet door vanwege het weer. We besloten toen met z’n 3en naar het Capitolijn museum te gaan, dat stond tenslotte ook nog op mijn lijstje van ‘to-do’s’ voor ik weg ga.

Woensdagochtend gaf ik een tour in een golfkarretje aan een Australische familie en Donderdagochtend gaf ik een fietstour in de ochtend en een Segwaytour in de middag.
Vrijdagochtend weer een fietstour. Dus ik ben lekker veel aan het touren de laatste tijd. Goed voor de verdiensten.

Zaterdagmiddag moest ik een Segway tour geven aan een stel uit Malta maar de man kwam uit Nederland. Ik vroeg hem waar hij vandaan kwam en zijn antwoord was Noord-Holland. Ik vroeg hem waar in Noord-Holland en jullie raden nooit wat hij toen antwoordde: HIPPOLYTUSHOEF! Ik dacht even dat hij me in de maling nam maar hij was serieus. Tot vorig jaar woonde hij op de groene parel en is daarna bij zijn vriendin op Malta gaan wonen. Mark Busser. Hoe toevallig!

Mijn vriendinnetje Kirsten en haar vriend zijn zaterdagmiddag aangekomen hier in Rome, dus ’s avonds deden we gezellig even een wijntje. Zo fijn om haar weer even te zien en te spreken!
Zondag na mijn ochtendtour ben ik er met Kirsten en haar vriend Leon op uitgetrokken om hun al fietsende ook de stad te laten zien. We hebben als afsluiter van de dag nog een heerlijke pizza gegeten en als toetje een ‘gelato’. Heerlijke dag!

Deze week zit de stad bomvol met Hollanders. Overal waar je fietst, loopt of rijd hoor je Nederlands om je heen. Maar dat komt natuurlijk door de meivakantie! Grappig dat iedereen dan massaal naar Rome trekt. Ook op het bedrijf merk je dat het echt chaos is in de ochtend omdat er zoveel Nederlandse fietstours tegelijkertijd vertrekken.
In de maand maart had ik trouwens weer een bonus te pakken en aangezien ik flink aan het sparen ben voor mijn reis kan ik dat goed gebruiken!

De temperaturen stijgen inmiddels flink hier in Rome. Vandaag was het voor het eerst weer echt zweten met 26 graden op het fietsje de hele dag. Morgen wordt het zelfs 28 graden dus ga ik voor het eerst dit jaar maar weer eens mijn melkflessen in een kort broekje hijsen.

Ondertussen is het alweer mei en is de maand dus aangebroken dat ik naar huis ga. Donderdagavond tijdens het ‘Facetimen’ met m’n ouders zei mijn moeder dat ik over 3 weken alweer thuis ben. Ze is al aan het aftellen. Ik moet zeggen dat ik er steeds meer vrede mee krijg dat ik weer terug ga. Zoals ik al eerder heb gezegd heeft het 2 kanten en dat blijft zo maar het is ook goed zo.
Maarrrrrr zover is het nog niet! Ik heb nog een aantal weken en daar ga ik nog even optimaal van genieten. 🙂

Buona settimana!

Desiree.