Weekend in Rome

Weekend in Rome

Zondag 21-09-2014 / 22:24

Vrijdagochtend had ik een tour op de planning staan met 12 dames. Om 9.15 waren er nog maar 6. Dit waren 6 vriendinnen uit de omgeving van Amsterdam en ik had meteen in de gaten dat dit een gezellig clubje was. De andere 6 waren te laat dus die zou iemand later bij het Colosseum naar ons toe brengen. Bij het Colosseum belde ik het kantoor en die vertelde dat het clubje onderweg was naar mij, dus we bleven daar wachten maar ze kwamen maar niet, en ze kwamen maar niet dus ik besloot maar weg te gaan omdat de aanwezige 6 dames ongeduldig werden en ’s middags ook nog een andere afspraak hadden. Toen bleek dat de andere 6 andere dames, uit Friesland, onderaan de heuvel stonden te wachten! Nou goed, we waren eindelijk compleet dus we gingen verder met onze tocht. Onderweg heb ik nog nooit zoveel ‘’Buongiorno’s’’ en ‘’Ciao’s’’ gehoord van mannen als tijdens deze tocht met 12 rijpere dames achter me aan. Sommige 50+ mannen gingen uitgebreid aan de kant staan kijken hoe deze stoet ‘’Hollandse schonen’’ passeerden met een grote glimlach op hun gezicht.
’s Middags ging ik naar station Termini om daar dan EINDELIJK een maandkaart voor de metro te halen, dit ben ik al 3 weken van plan maar het komt er vaak niet van of de plekken waar ik ernaar vraag verkopen het niet. Op Termini had ik mijn zoektocht voortgezet en werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Op het station kwam ik heel toevallig Ramzi tegen, een man uit Jordanië met wie ik Italiaanse les volg. Na even gesproken te hebben vertelde hij dat hij op het station was om zijn broer op te halen die hem kwam bezoeken in Rome en nodigde hij me uit om met hun samen te gaan lunchen. Ik zei dat dat goed was omdat ik toch nog wat tijd had te doden maar dat ik wel een maandkaart moest regelen. Hij zei dat ik dat ook wel op de terugweg kon doen. Zo kwam het dus dat ik op vrijdagmiddag onverwacht zat te lunchen met 2 Jordaniërs. Daarna hebben we nog een bakkie koffie gedronken bij Ramzi op zijn luxe kantoor. Hij is namelijk een of andere hoge pief bij Jordan Airlines. Toen kwam ik krap in mijn tijd te zitten en heb dus uiteindelijk WEER geen maandkaart kunnen halen. Ik moest namelijk om 16.00 weer bij het Colosseum in de buurt zijn want ik had een Segway tour door Rome om te kijken of ik dat leuk vind om ook te gaan doen.
Nu weet ik hoe Engelsen zich voelen op een fiets. Toch wel even wennen zo’n Segway als je dat nog nooit heb gedaan, maar op een gegeven moment kreeg ik het in de gaten. Weer mooie nieuwe plekken gezien van Rome en veel gehoord. Ook heel leuk om zo scheurend door Rome te gaan.
’s Avonds ging ik op stap met Karina en haar vriendin uit Engeland, Katie. We dronken eerst een cocktail bij hun in de buurt en daarna gingen we met de metro naar EUR Magliana waar alle outdoor clubs zijn. We gingen naar Fiesta, een club waar vooral salsa en R&B wordt gedraaid. Ik was helemaal in mijn element; heerlijke muziek, knappe Italianen die ook nog ons goed konden dansen en lekkere cocktails. Prima dus.

Zaterdagavond ging ik uit eten met Valentina, haar Oostenrijkse buurtjes Clemens en Caroline, en haar huisgenootje Giulia. Daarna bezochten we met zijn allen nog een museum. Het was namelijk ‘’Culturele dag’’ in Rome en dus kon je alle musea bezoeken voor maar €1,00 entree, tot middernacht. Valentina en ik voelden ons als gids toch een beetje verplicht om daar wat mee te doen. We zijn sowieso van plan om meer musea te bezoeken.
Daarna had ik afgesproken met Karina en Katie om naar een discotheek te gaan in de buurt van de Spaanse Trappen waar ik over gehoord had. Terwijl ik op ze stond te wachten bij de Spaanse Trappen kwam ik heel toevallig weer Ramzi tegen! Weer even gekletst en daarna ben ik dus met de meiden weer een avondje lekker wezen dansen.

Na 3 uurtjes slaap moest ik vanmorgen weer een tour doen, weer met 12 mensen. Dit keer een heel divers gezelschap: Moeder & dochter, 2 vriendinnen, nog 2 vriendinnen, man & vrouw en 4 zussen. Toen we net de hoek om waren ging er iets niet goed met de ketting van 1 van de meiden. De ketting lag er niet af, maar de rails waar de ketting omheen zat was lam en hing tegen de spaken aan. Met behulp van de enige man in het gezelschap kreeg ik het voor elkaar om de rails strakker aan te draaien en zo dus weer op z’n plek te krijgen. Ondertussen was 1 van de zussen op de grond gaan zitten omdat ze niet lekker was en was de kap van iemands helm afgevallen. Een goed begin is het halve werk zeg ik altijd maar. 😉 Na alle ellende meteen achter de rug te hebben, hebben we daarna een hele leuke tour gehad. En weer waren de reacties super enthousiast.

Ik heb inmiddels 6 reviews ontvangen van mensen die mij via de toegestuurde enquête beoordeeld hebben. Ze geven een cijfer van 1 t/m 5. Tot nu toe heb ik een 3 gehad, een 4 en verder allemaal 5en. Tevreden gevoel dus. Als mijn gemiddelde hoog genoeg is aan het einde van de maand, maak ik kans op een bonus. Niet verkeerd. 😉

Morgenochtend heb ik weer een tour en ’s middags ga ik ook een andere tour mee fietsen als trainingstour zodat ik meer tours kan gidsen en ook weer meer inzetbaar ben.

Er is hier in Italië iets gaande met mannen en hun wenkbrauwen. Volgens mij is het een trend om hier als man je wenkbrauwen te laten harsen of epileren. Ik snap dat je een ‘’monobrow’’ moet bijhouden of misschien zelfs iets meer, maar wat ik hier zie is echt TE als je het mij vraagt. Superstrakke vrouwelijke wenkbrauwen, de wenkbrauwen van de vrouwen hier zijn er echt niks bij! Niet bijster aantrekkelijk naar mijn mening en mijn ‘’gaydar’’ raakt ook hiervan flink van slag.

A presto!

Desiree.