Acclimatiseren; van Rome naar Rotterdam

Acclimatiseren; van Rome naar Rotterdam

Woensdag 03-06-2015 / 17:46

Hallo allemaal!

Na een goede vlucht vanuit Rome kwam ik met een lichte vertraging aan op Schiphol. Nadat ik na een tijdje wachten allebei mijn koffers van de band haalde kreeg ik meteen commentaar van 2 dames die ook stonden te wachten; ‘’Zo dan! Heb je heel Rome leeg gekocht ofzo?’’ Ik wilde eerst antwoorden met ‘’Klopt! Jaloers?’’ maar in plaats daarvan vertelde ik dat ik er een tijdje had gewoond.
Toen ik door de deur liep stonden mijn twee lieve oudertjes daar te wachten, mijn moeder met een heliumballon waarop stond ‘Welkom thuis!’ En mijn vader keek er met een ‘moet-dit-nou-gezicht’ naar. Ik vond het erg lief.
Onderweg naar de auto vertelde ik dat ik honger had maar mijn moeder had overal aan gedacht, die had namelijk een tupperware bakje meegenomen met daarin asperges, ham en ei! Ik vond dit alweer een giller maar zelf vond ze het de normaalste zaak van de wereld omdat ze ervan uit was gegaan dat ik honger had.
Eenmaal thuis aangekomen vermoedde ik dat er nog iets ging gebeuren want ik vond mijn vriendinnen lichtelijk verdacht in hun appjes en mijn ouders reageerden opeens ook een beetje raar en hadden een rare grijns op hun gezicht.
De veranda was versiert met vlaggetjes en toen ik binnenkwam stond heel het aanrecht vol met hapjes en chips en sprongen mijn vriendinnen ineens op. SURPRISE!!!!
Superleuk natuurlijk! Daarna de hele avond lekker met z’n allen zitten borrelen op de veranda.

De volgende dag was de bruiloft van mijn vriendin Roxanne waarvoor ik dus al in mei naar huis ben gekomen. Het was echt een prachtige dag met een lach en een traan. Dirk Zeelenberg (die acteur van Divorce met krulletjes) begeleidde de huwelijksvoltrekking wat hij ontzettend leuk deed. Het feest ’s avonds was ook top met een hele leuke band. Mijn vriendin Sabrina en ik zongen ook nog een lied voor het bruidspaar.

De dag erna heb ik mijn tas gepakt en vertrok ik met mijn groep vriendinnen naar Texel. Dit doen we eigenlijk ieder jaar met Pinkster en dan kamperen we altijd op dezelfde boerencamping in Oudeschild waar eigenlijk geen jongeren zijn toegestaan behalve wij omdat wij daar al 4 jaar lang staan zonder gedoe of ongein. Onderweg naar Texel had ik een momentje van terugblikken en ik dacht terug aan precies een jaar geleden met Pinkster toen we ook naar Texel gingen met elkaar. Ik dacht aan hoe anders mijn leven er toen nog uit zag. Ik had een vriend, huisje, boompje, beestje etc. Wie had toen kunnen denken dat ik dat allemaal achter me zou laten en 9 maanden lang in Rome zou gaan doorbrengen! Wat kan het leven dan toch gek lopen.

Ik had het dus meteen alweer druk maar alleen maar met leuke dingen. De rest van de week heb ik het rustiger gehad. Weer aan m’n webshop gezeten (www.brandnewdays.nl), weer gehandbald wat ook weer heerlijk was, en geoefend voor afgelopen weekend.

Afgelopen vrijdag vertrok ik namelijk naar Rotterdam om te oefenen met een groepje vrienden van mijn musicalopleiding voor onze act in Villa Thalia, een mooie grote zaal in Rotterdam. We deden een Spice Girls medley van 12 minuten. Ik was Posh Spice, oftewel, Victoria Beckham. We zijn aan dit optreden gekomen omdat Leroy een keer kwam vloggen (filmpjes maken voor YouTube) bij de Beauty XXL Bingo in Villa Thalia en die raakte aan de praat met de organisatie waarna hij vertelde dat hij wel een openingsact in elkaar kon zetten met zijn musical vrienden voor de volgende editie. Zo gezegd, zo gedaan. Na vrijdag de hele middag en zaterdag de hele dag te hebben gerepeteerd zat het er aardig goed in. Ik sliep dit weekend bij Lara samen met Leroy die samen in maart bij mij op visite zijn geweest in Rome dus dat was ook weer erg gezellig. Van Rome naar Rotterdam.

Zondagochtend gingen we met Lara en haar vriend even mee om hun nieuwe huis te bekijken want die hebben samen een huis gekocht. s’ Ochtends stonden Leroy en ik nog in hun huis te klussen en een aantal uur later stonden we als showgirls op het podium in Villa Thalia!
Toen we daar ’s middags kwamen voor de generale bleek dat het podium geen catwalk had wat nogal balen was want daar hadden we onze choreografie op aangepast dus dat moesten we op het laatste moment nog omgooien. 5 minuten later bleek dat er maar 4 werkende microfoons waren in plaats van 5! Dus dat was helemaal ellende aangezien we allemaal solo stukken moesten zingen. Hier moesten we dus ook nog afspraken over maken om microfoons aan elkaar over te geven etc. Maar na dit allemaal nog een aantal keren door te hebben gelopen waren we wel zeker van onze zaak.
Het was echt weer genieten om op te treden, heerlijk om weer even op het podium te staan. Was superleuk! (check de foto’s)

Ik ben inmiddels 2 weken in Nederland en Rome lijkt al zo lang geleden… De 1e week was het nogal vreemd maar inmiddels ben ik wel weer aardig gewend. Aan de ene kant oud en vertrouwd maar aan de andere kant een beetje saai na mijn afwisselende en avontuurlijke leventje in Rome dus ik mis mijn Romeinse leventje en de stad wel.

Waar ik wel echt van kan genieten is de rust op straat en dat het hier zo lekker wijds en groen is. Lekker zo, zonder al die auto’s en chaos continu om je heen. Ook vind ik de lucht hier heerlijk! Als je inademt is het zo lekker fris en schoon, en dit had ik echt niet door voordat ik naar Rome ging. Als ik in Rome inademde was het alleen maar stof en uitlaatgassen.

Ik wordt op straat regelmatig aangesproken door mensen die me complimenteren met mijn schrijfstijl of die me vertellen dat ze het zo leuk vonden om mijn blog te lezen. Ook mensen die ik niet ken zeggen op straat tegen me: ‘’Hey! Ben je weer lekker thuis?!’’. Heel grappig. Wat ook opmerkelijk is, is dat mensen over Karina praten of naar haar vragen alsof ze haar persoonlijk kennen, gewoon omdat ik zo regelmatig over haar schrijf en foto’s post! Echt leuk!

De komende 3 weken val ik in als receptioniste bij mijn vader op het bedrijf en dan ga ik alweer op reis!! Ik heb de afgelopen week een nieuwe bikini gekocht, wat nieuwe zomerkleding, en ik ben flink aan het sporten zodat ik een beetje strak over het strand kan paraderen over een maand. Al noemen Karina en ik ons nu al: ‘’Whales on tour!’’ Ik ben dan de witte walvis en zij is de bruine walvis.
Ik heb mijn visa aangevraagd vandaag en maandag wordt ik ingeënt, dus ik ben me zoals je leest al aardig aan het voorbereiden.
Zin in!

Xx

Desiree.