Londen!

Londen!

Woensdag 08-07-2015 / 21.30

Good day everybody!

Maandag 6 juli was het dan zover, het begin van mijn reis. Superleuk en spannend! Deze maand staat het volgende op de planning: Londen, Cuba, Jamaica en Miami! En dit allemaal samen met Karina en Tassie! Ik kom 8 augustus weer aan in Nederland.

Na een onrustige landing eenmaal aangekomen in Heathrow moest ik met de metro naar Kings Cross en vanaf daar met de trein naar Hitchin, dit is het stadje waar Karina is opgegroeid en waar haar ouders nog wonen. Hier blijven we een aantal dagen logeren. Karina en haar 2 superschattige nichtjes haalden me van het station waarna ik de tuin in werd gesleept door de 2 Indiase prinsesjes om Harry de huisschildpad te bewonderen. De meisjes wilden steeds dat ik Nederlands tegen ze praatte want dat klonk zo grappig. Daarna werd ik gedwongen om ze een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan. Te schattig.

De volgende dag zouden we de trein naar Londen pakken wat een half uurtje duurde, we kwamen aan op Kings Cross station en Karina vertelde dat dit het station is waar Harry Potter op gefilmd is, waar hij de trein naar Hogwarts neemt, wat mijn Harry Potter hart meteen sneller deed kloppen. Ik heb zelfs platform 9 3/4 gezien! (Zie foto’s) Ik kon er zelf helaas geen foto mee nemen aangezien er een vreselijk lange rij voor was en daar hadden we geen zin in en ook geen tijd voor. daarna namen we de metro naar de London Eye. In de metro hebben we een minuut stilte gehouden om 11.30 omdat op deze datum (7 juli) om deze tijd de Londense metro aanslag is gepleegd in 2005 waarbij vele mensen om het leven zijn gekomen. Best wel een heftig iets om dit te herdenken op die precieze metrolijn precies 10 jaar later.

We hebben de London Eye bewonderd, we zijn er niet in geweest want dit kostte best veel geld en tijd en we willen op onze verdere bestemmingen ook nog wat kunnen spenderen. Daarna zijn we doorgelopen langs de Big Ben en Westminster Abbey. We zijn bij Piccadilly Circus in de buurt wat gaan eten en gingen daarna nog naar Trafalger Square waar we vlakbij tickets hebben gekocht om ’s avonds een musical te bekijken. We namen ook nog even een kijkje in een M&M winkel, die bestond uit 3 verdiepingen met alleen maar M&M spullen!
Ook Downing Street nr. 10 zijn we gepasseerd waarna we naar het grote winkelcentrum Harrods zijn gegaan. Hier zijn we even door alle decadentie heen gelopen om daarna even wat betaalbaarder te gaan winkelen op Oxford Street.
Na natuurlijk ook nog even een bezoekje te hebben gebracht aan de koningin bij Buckingham Palace zijn we het West End theater gaan op zoeken waar we de musical Miss Saigon hebben gezien. Echt GE-WEL-DIG! Wat een super cast! Echt genoten. Daarna hebben we de dag nog even afgesloten met wat sushi en hebben we de trein weer terug naar Hitchin genomen. Wat een topdag!

Ik moet je zeggen dat alles me hier aan een Harry Potter film doet denken: Dat grappige Britse accent, die rode dubbeldekkers, de straatbordjes, de huizen, de lantaarnpalen die ’s avonds op mysterieuze wijze uitgaan, de schooluniformpjes waarin je klassen met kinderen over straat ziet lopen, etc. Dit waren voor mij allemaal dingen die ik hiervoor alleen maar in de Harry Potter films gezien heb, en dan kwam ik als klap op de vuurpijl ook nog op platform 9 3/4 terecht! De Harry Potter fans onder jullie begrijpen waarschijnlijk wel waarover ik het heb. šŸ˜‰
Nu alleen nog een jongetje tegen het lijf lopen met een bliksemschicht op z’n voorhoofd en dan is het compleet.
Oh en Ron Wemel komt ook uit Hitchin vertelde Karina, dus nu heb ik het idee dat ik ieder moment op het huis van de Fam. Wemel kan stuiten!

Vanmorgen had ik een echt Engels ontbijt, namelijk ‘crumpets with butter and jam’ (zie foto). Vandaag zijn we in Hitchin gebleven want Karina moest haar koffer nog pakken etc. En Tassie kwam aan in Hitchin dus die hebben we van het station gehaald. En dan vliegen we morgen naar CUBA!

Ik geloof niet dat ik daar veel internet zal hebben dus het is even afwachten of ik daar ook blogs kan schrijven maar anders komen die er even wat later op.

Goodbye!

Desiree.

P.S. Alle foto’s staan door elkaar en het lukt me niet om dat aan teĀ passen, ik heb namelijk mijn laptop nietĀ mee en het isĀ dus even roeien met deĀ riemen die ik heb.