Hollandse nuchterheid

Hollandse nuchterheid

Woensdag 05-11-2014 / 22:22

Buongiorno tutti!

Daar ben ik weer even.

Vrijdag was het natuurlijk Halloween en ik begreep dat er hier in Rome superveel Halloween feestjes waren dus natuurlijk moest ik erop uit. Ik had dezelfde dag nog even een outfitje gescoord bij de Chinese winkel hier in de straat. Een pruik, handschoenen, vampiertanden, vampier make-up en een cape. Zelf had ik een zwarte jurk die ik aan zou doen onder dit alles.
Panty aan, jurk aan, cape om, pruik op, maar toen ik bij mijn make-up aan kwam probeerde ik met wat rood een beetje enge ogen te creëren maar die make-up van die goedkope Chinese winkel sloeg echt helemaal nergens op dus die heb ik meteen in de prullenbak gegooid. Dan maar mijn eigen make-uppie en dan gewoon wat donkerder als normaal. Die vampiertanden waren veel te groot dus die heb ik uiteindelijk ook niet gebruikt. Toen ik de deur uit ging was ik ook nog m’n handschoenen vergeten dus de helft van wat ik gekocht had heb ik niet eens gebruikt.
Ik had met Valentina afgesproken bij metrostation Piramide en daar zouden even later Karina en haar vrienden naar toe komen. Na een tijdje in een cafe gewacht te hebben maar geen bericht te krijgen van Karina bedachten we dat hun batterij waarschijnlijk leeg was en dus zijn we maar samen op pad gegaan. Valentina en ik gingen op zoek naar L’alibi, een club waar een gaaf feest moest zijn. Daar aangekomen stond er een gigantische wachtrij waar ik totaal geen zin in had, dus we zochten nog maar even verder, maar bij de ene tent was er niks aan en bij de andere moest je kaarten hebben en bij weer een andere moest je in een wachtrij van een uur staan. Zucht
Toen zei Valentina: ‘’Laten we naar het Erasmus Halloween feest gaan!’’ Nou ja, dacht ik, beter iets als niets. De vorige keer voelde ik me nogal oud op het Erasmus feest en dit keer was dat niet veel anders. Ik was blij dat de muziek goed was, dat scheelde. Maar omdat we zo lang aan het wachten en zoeken waren geweest en Valentina niet te laat naar huis wilde omdat ze de volgende ochtend weer moest werken was het niet een heel lange avond helaas… Als ik dit van tevoren had geweten was ik niet eens gegaan, maar goed, dat wist ik helaas niet…

Zaterdag had ik afgesproken met mijn oom Bart, tante Klarina en 2 van hun vrienden: Wilco en Jacqueline, die de avond ervoor waren aangekomen in Rome! We spraken af in Trastevere om daar met z’n 5en te gaan lunchen. Heel lekker gegeten en supergezellig om weer wat familie bij me te hebben hier in Rome! Na de lunch heb ik ze Circus Maximus laten zien, ‘’De mond van de waarheid’, de Aventijnheuvel, het ‘’Sleutelgat’’ en de Sinaasappeltuin met een mooi uitzicht.
’s Avonds moest ik op Lola en haar vriendje Abdi passen. Lola en ik hebben Abdi leren Skipbo-en. Ook Abdi is nu fan. Daarna hebben ze nog een tijdje tv gekeken en Abdi viel al in slaap op de bank. En geloof me dit jongetje was echt moeilijk wakker te krijgen! Lola moest hem helemaal in z’n gezicht slaan om hem op te wekken! Toen heb ik ze maar naar bed gebracht.

Zondag huurde Bart, Klarina, Wilco en Jacqueline een fiets zodat ik ze een tour door Rome kon geven. In de shop wordt ik door de mannen altijd verwelkomd met ‘’Aahh Desiree, bella’’ of ‘’Ciao belezza Desiree’’ dat soort uitspraken, wat mijn familie natuurlijk helemaal leuk vond. Ook kwam er nog een collega naar ze toe met de opmerking: ‘’You can go east, you can go west, but Desiree is the best’’! Ik kreeg laatst ook het compliment van een andere collega: ”You are the most elegant guide in the company!”
Nou van je collega’s moet je het hebben toch! Haha! 😉
Toerend door Rome en lekker op het gemakje heb ik ze alles kunnen laten zien en alles verteld. We hebben onderweg lekker gegeten en rondgekeken op marktjes en in kerken. En ontzettend gelachen, hysterische tour was het. Genieten dus.
Aan het eind van de tour is er de Capitolijnheuvel met een mooi uitzicht over het Forum Romanum wat ik ze graag wilde laten zien maar precies vandaag stonden er hekken voor de opgang van de heuvel! Ik wilde de hekken gewoon verschuiven maar ze waren vast gemaakt met politie lint en dus kon je er niet zo makkelijk langs. Er was nergens politie te bekennen dus Wilco scheurde gewoon de linten los, verplaatste de hekken en zo zijn we toch stiekem de heuvel op gefietst. Daar moesten we nog een keer langs een stel hekken, dus nog meer lint los gescheurd! Stel criminele Hollanders 😉 We werden wel een beetje raar aangekeken door de wandelende mensen daar maar daar trokken we ons niks van aan.
Superleuke dag gehad!

Maandag moest ik weer op Lola passen en daarna had ik afgesproken met mijn Hollandse visite op het Forum Romanum. Ik had een reservering gemaakt bij een restaurantje op het pleintje van Monti en daar hebben we heel gezellig met z’n 5en gedineerd. Heerlijk.

Gisteren ging ik met ze shoppen, ook weer in Monti want daar heb je allemaal leuke boetiekjes, en kleine aparte winkeltjes. Ook nog even een pizzabroodje gegeten bij de fontein, verderop een heerlijke cappuccino en nog weer even verder een Italiaans ijsje. We liepen ook nog richting de Trevi Fontein, de winkelstraat Via del Corso en daarna naar Piazza di Spagna waar we samen de metro op stapten en waar we afscheid van elkaar hebben genomen want zij zijn vanochtend weer op het vliegtuig naar Nederland gestapt. Ze hebben het ontzettend getroffen met het weer met steeds 20 tot 25 graden want voor morgen geven ze een weeralarm af! Ik had een tour maar die gaat dus niet door vanwege het noodweer wat ze opgeven. Maar goed, superleuk dus dat ze er waren!

Ik heb weer even kunnen genieten van de heerlijke Hollandse nuchterheid die ze meebrachten. Ook erg gelachen om Jacqueline, de vriendin van mijn tante. Die me aan mijn tante Harriette deed denken met opmerkingen als: ‘’Rot op met je kutstang’’ tegen mannen die zo’n selfie-stok verkopen. ‘’Zien we eruit of we zo’n lelijk ding willen hebben?’’ en ‘’Sodemieter op rotbeesten’’ tegen de onschuldige duiven bij de fontein. Heerlijk droog. Enorm gelachen.

Deze week heb ik dus maar 1 tour! Zwaar balen want daaraan merk je dus dat de tours nu al aflopen… Afgelopen weken heb ik meestal wel 5 tours per week gehad dus het zal wel even wennen worden. Maar het geeft me wel weer even de tijd om wat meer aan mijn webshop te zitten deze week.

Ciaooo!

Desiree.