Mary Poppins and the Magical Bag

Mary Poppins and the Magical Bag

Woensdag 29-10-2014 / 22:59

Zaterdag heb ik heerlijk uitgeslapen aangezien het ook voor mij weekend was. Ik was niet zoveel van plan maar Karina appte me om te vragen of ik zin had om met haar te gaan winkelen op de Via del Corso. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Met het voornemen om alleen mee te gaan voor de gezelligheid hield ik mezelf natuurlijk alleen maar voor de gek want uiteindelijk heb ik veel meer gekocht dan Karina. Na samen onze winkelmiddag te hebben afgesloten met een diner bij een Irish Pub, gingen we naar huis. Ik was eigenlijk van plan om nog te gaan borrelen met Valentina en nog wat anderen op Campo de Fiori maar tegen de tijd dat ik thuis was wilde ik alleen maar chillen met m’n laptopje dus ik heb het afgezegd.

Zondagochtend had ik een tour en ’s avonds moest ik op Lola passen. Uiteraard hebben we de hele avond weer Skip-bo gespeeld. Het is echt een baasje hoor, ze probeert telkens vals te spelen want ze wil heel graag winnen dus ik moet haar heel goed in de gaten houden. Toen ze naar bed ging moest ik natuurlijk weer bij haar blijven tot ze sliep. Na weg geslopen te zijn en een tijdje op mijn laptop te hebben gewerkt, stond ze opeens weer voor m’n neus. Ze was wakker geworden dus ik moest weer mee om bij haar te blijven als ze ging slapen. Dit gebeurde hierna nog een keer! En telkens als ik probeerde weg te sluipen dan schoot ze weer omhoog. Nou goed, het houd je bezig laten we maar zeggen.

Maandagochtend had ik ook weer een tour en maandagmiddag moest ik met Lola naar de tandarts. Onderweg zegt ze vaak ‘’fame!’’ wat honger betekent. Ze weet namelijk dat ik altijd wat te eten in mijn tas heb. Ze noemt mijn tas inmiddels ook ‘‘the magical bag’’ Omdat ik er altijd van alles uit tover; dan weer een koekje, dan weer een broodje, dan weer een snoepje etc. Ik voel me af en toe net Mary Poppins met zo’n oneindig diepe tas.
Vanuit mijn werk ben ik naar station Termini gegaan waar ik werd opgepikt door Valentina op haar scooter. Ze wilde namelijk graag naar een ‘Language tandem’ gaan die georganiseerd was voor en door Erasmus studenten. Deze avonden zijn bedoeld om je talen te oefenen en te praten in verschillende talen met mensen van over de hele wereld. Valentina en ik belandde aan de Duitse tafel en dit was voor mij natuurlijk een mooie gelegenheid om mijn Duits te oefenen voor de tours. Ik kreeg nog een groot compliment van een Duitser, hij vertelde namelijk dat hij met heel veel Nederlanders hier Duits heeft gepraat maar dat ik tot nu toe verreweg de beste was. Eigenlijk vond ik dat vreemd omdat mijn Duits echt niet geweldig is maar natuurlijk is het toch leuk om te horen.

Dinsdagochtend weer een tour en dit keer met alleen maar Belgen. Deze week heb ik sowieso heel veel Belgen in de tours omdat het daar nu herfstvakantie is. Leuke en geïnteresseerde groep.
’s Middags ging ik lunchen bij een restaurantje wat bij mij om de hoek is. Ik kom daar de laatste tijd regelmatig en het grappige is dat ze me nu al kennen en weten wat ik wil. Ze vinden het ook erg interessant dat ik Italiaans aan het leren ben en proberen me dan ook van alles te leren en te helpen met hoe ik het moet bestellen. De zoon van de baas gaat ook expres hele gesprekken met me aan zodat ik kan oefenen. Hartstikke leuk dus. En de reden dat ik daar regelmatig ga eten is omdat het heel lekker is maar ook nog eens heel goedkoop. Voor € 3,00 kan je een bord pasta opscheppen en voor € 2,00 extra ook nog een bordje groente. Je kan er ontbijten, lunchen en dineren en het is dan ook een geliefd tentje onder de ‘locals’ heb ik opgemerkt.

Vanochtend had ik een tour met 2 Nederlanders en 4 Belgen. Onderweg in Trastevere moesten we stoppen omdat de trapper van 1 van de Nederlanders eraf lag! Ik heb een cursus gehad om een fietsketting te maken en banden te verwisselen maar niet om een trapper er weer op te zetten! Ik pakte mijn gereedschapskitje erbij maar daar bleek niet de juiste grootte inbussleutel in te zitten! Oke… en nu… Na even nadenken besefte ik me dat er in de buurt een garage voor scooters zat. Daar zijn we heen gelopen met z’n allen en daar was een aardige monteur die wel de juiste maat inbussleutel had en zo vriendelijk was om de trapper weer op de fiets te draaien. Pfieuw…. Dat kwam goed af, we konden weer verder! Later zei de Nederlander wel dat de trapper weer wat losser zat dus met het angstzweet tussen de billen hoopte ik dat die trapper het zou volhouden tot het einde van de tour want we kwamen onderweg niet nog een garage tegen. Aan het einde van de tour viel de trapper er weer af maar gelukkig waren we toen al in de straat van de shop en dus heeft de Nederlander de laatste 200 meter moeten steppen. Ik was al lang blij en opgelucht dat het nu pas gebeurde.

Omdat het niet meer zo warm is beginnen de tours ’s ochtends nu om 10.00 in plaats van 9.15 wat ik niet erg vind want dan kan ik even langer in mijn bedje blijven liggen.

Met Nederlandse collega’s van Top Bike hebben we een groepsapp en via deze app worden er wel eens avondjes, uitjes en borrels georganiseerd. En 17 december ga ik dus met collega’s naar een concert van Stromae hier in Rome! Supertof! Nu al zin in.

Mijn ticket naar Nederland is inmiddels geboekt en ik ben van 20 december t/m 28 december dus weer even in het land. Leuk, ik heb zin om iedereen weer even te zien en te spreken!

Ci vediamo!

Desiree.