Homo’s en hetero’s

Homo’s en hetero’s

Zondag 11-01-2014 / 11:20

Buongiorno!

Woensdagavond ben ik na het oppassen op Lola heerlijk uit eten geweest met Lachlan, mijn Australische homo vriend. We hadden elkaar niet meer gezien sinds voor de kerst dus we hebben weer even heerlijk met elkaar bij gekletst over hoe we kerst en oud en nieuw hebben door gebracht.

Donderdag ging ik weer naar school waar 1 van de leraren me vertelde over de paar keren dat hij in Nederland was. De eerste keer dat hij naar Nederland ging kwam hij met de trein vanuit Duitsland (waar hij studeerde) aan in Maastricht. Toen hij uitstapte zag hij op het station allemaal mensen in het oranje gekleed en allemaal met bier en andere alcoholische versnaperingen in hun handen. Hij dacht meteen ‘’Wat een geweldig land is dit! Ik moet hier wonen!’’ totdat hij erachter kwam dat het er helaas niet iedere dag zo feestelijk aan toe gaat in Nederland maar dat hij het geluk had om ‘Koninginnedag’ te ervaren. Hij was meteen verkocht en heeft daarna nog 2 keer een Koninginnedag meegemaakt in Nederland. Hij verbaasde me ook nog met wat Nederlandse kreten. Hij zei dingen als: ‘’Hey, alles goed? Ja en met jou? Met mij ook, dankjewel!’’ ook woorden als ‘’Echt?’’ en ‘’Ongelooflijk’’ kwamen voorbij, de andere leraren vonden dit nogal interessant dus ik heb ze deze woorden leren uitspreken. Toen ik de bus instapte zei de leraar me nog gedag met ‘’Doei doei! Tot ziens! Tot morgen!’’. En hij begroet me nu iedere dag op school met ‘‘Goedemorgen!’’.
Ook ligt iedereen iedere keer in een deuk als ik in de klas moet vertellen waar ik woon in Nederland. Ik heb iedereen dan ook een uitgebreide uitleg moeten over hoe ze Hippolytushoef moeten uitspreken.

Vrijdag na school ben ik naar de kapper gegaan om mijn haar wit te laten verven. Ik ben naar een kapsalon gegaan die heel retro was ingericht en dan ook aan de jaren 70 deed denken. Er was maar 1 vrouwelijke kapster en verder waren alle kappers knappe homo’s. De kapper die mij onder handen nam vroeg me wat ik wilde. Ik zei dat ik het wit wilde hebben en dat ik hem wel een foto op m’n telefoon kon laten zien met een voorbeeld. Hij sloeg mijn aanbod af, hij vond dat nergens voor nodig, ik citeer: ‘’Wit is wit, het is nu geel en we moeten het dus zo wit als de muur krijgen’’ Ehm… okee, sorry. Twijfelachtig legde ik mijn telefoon maar weer in mijn tas. Daarna heeft hij heel lang geen woord tegen me gezegd en ik dus ook maar niet tegen hem omdat ik niet wist of hij dat wel kon waarderen. Pas toen ik op een gegeven moment lang en breed in de ‘’peroxide’’ zat en hij er een of ander blauw goedje in smeerde, zei ik tegen hem dat ik dat blauwe spul nogal eng vond en dat ik op een ‘’gelato’’ leek. Er verscheen zowaar een glimlach op zijn gezicht en hij kwam eindelijk een beetje los. Daarna hebben we denk ik nog 3 hele zinnen uitgewisseld.
Hij was zelf erg enthousiast over het resultaat en er werd dan ook een uitgebreide fotoshoot gehouden van mijn hoofd terwijl er om me heen alleen maar ‘’AMAZING AMAZING’’ werd geroepen.
’s Avonds deden Karina en ik nog een drankje bij Lachlan en daarna zijn we richting een club gegaan waar er ‘’Gaynight’’ was. Lachlan zag dit natuurlijk helemaal zitten en Karina en ik dachten eens een avondje lekker wild te gaan dansen zonder enige mannelijke aandacht. Nou, dat hadden we verkeerd gedacht kan ik je vertellen… We kregen deze avond nog meer aandacht dan op een normale avond en werden af en toe zowat aangerand. En nee, dit waren geen homo’s. Het blijkt dus dat er hier heel veel hetero mannen naar gayclubs gaan omdat ze weten dat daar ook veel hetero vrouwen op af komen. Dit is heel verraderlijk voor de vrouwen. Ik zal je een voorbeeld geven. Er kwamen 2 mannen op mij en Karina af, duidelijk homo dacht ik, met strakke jeans, geëpileerde wenkbrauwen en we zijn tenslotte in een gayclub. De 1 begon met me te dansen maar begon me opeens in mijn nek te zoenen. ‘’Hooo hooo hooo, stop eens even’’ zei ik. ‘’Je valt toch wel op mannen neem ik aan?’’ maar zijn antwoord was nee. Beide mannen waren geen homo. Okeeeeeee…. Eigenlijk wordt je daar dus als vrouw misbruikt omdat je toch denkt dat iedereen homo is en het dus geen kwaad kan als je met iemand danst. Hierna vertrouwde ik niemand meer.
Ik had mijn paillettentop aan gedaan want dat vond ik wel passend in een homoclub, en Lachlan vond het helemaal Diana Ross dus ik dacht dan zit ik goed. Ik heb er dan ook ontzettend veel complimentjes over gekregen en handkusjes. Ook wisten ze natuurlijk allemaal te vertellen dat ik hem bij de H&M vandaan had.
Er was 1 homo die me ook complimenteerde in het Italiaans waarna ik hem in het Engels vertelde dat ik dat speciaal voor alle homo’s had gedaan. Hij keek me vreemd aan en zei in gebrekkig Engels ‘’Sorry, ik vind je een hele leuke meid maar ik val op mannen’’. Hij dacht dat ik hem probeerde te versieren! Ik legde hem uit dat dit niet het geval was en alles was weer goed. Het vreemde was wel dat hij me aan het einde van de avond nog probeerde te zoenen… Bij gebrek aan beter misschien 😉

Zaterdag heb ik de eerste bootcamp sessie weer gehad van het nieuwe jaar. Toen ik naar huis ging kwam ik erachter dat ik mijn sleutel was vergeten en mijn huisgenoten waren niet thuis. De buurvrouw heeft wel een sleutel en is eigenlijk altijd thuis maar precies deze keer was ze er natuurlijk niet… Ik heb maar op een willekeurige bel gedrukt en in het Italiaans proberen te zeggen dat ik mijn sleutel was vergeten en of die meneer de deur van het hek open wilde doen. Gelukt! De eerste stap was gezet, ik was het gebouw binnen. Nu nog het huis. Gelukkig herinnerde ik me dat ik ’s ochtends het raam van de badkamer dicht had gedaan maar niet op slot, dus die kon ik zo open duwen. Als Spiderman trok ik mezelf in het venster waar ik vanuit hurkpositie de badkamer in sprong. De landing was helaas niet even elegant als die van Spiderman.
’s Avonds moest ik oppassen en Lola wilde graag patatjes eten. Haar moeder vroeg of ik wist hoe ik patat moest bakken dus ik zei ‘’Als je een frituurpan hebt dan moet dat wel goed komen’’, maar dat hebben ze hier niet dus ze doen dat op een andere manier. Ik moest de aardappels schillen en snijden (ik was eigenlijk eerst al opzoek naar een zak friet in de vriezer), dan frituren in een koekenpan in een dikke laag olijfolie. Ze waren best goed gelukt moet ik zeggen.

Een aantal maanden geleden heb ik een fietstour mogen geven aan BNN’s ‘’3 op reis’’ en ik ben dus te zien op de internetserie van 3 op reis. Leuk! 🙂

Check hier de link:

http://3opreis.bnn.nl/blogitem/215

Ciaoooo!

Desiree.