Belazerd!

Belazerd!

Zaterdag 17-01-2015 / 16:43

Buonasera!

Zondagavond ben ik met Valentina, Clemens, Caroline en nog 2 van hun Oostenrijkse vrienden uit eten geweest bij een Chinees restaurant met een ‘All-you-can-eat’ concept. Helemaal aan mij besteed dus. Heerlijk onbeperkt gebunkerd voor maar €20,00!

Maandag was een lang dagje. Eerst school, lunch met 2 klasgenoten, daarna oppassen, en ’s avonds door naar de pub quiz. We hadden dit keer echt een leuke groep mensen met alleen maar vrienden en we werden 4e!!! We wonnen bloedlelijke t-shirts met een bier logo erop, maar er was een shirt te weinig. He, wat jammer nou! 😉 Ik offerde mezelf op en kreeg in plaats van zo’n bloedlelijk shirt een pak chocoladekoekjes. Wat een straf.
Volgende week gaan we voor de eerste of tweede plek, dan winnen we namelijk whiskey of champagne.

Donderdag, nadat ik had opgepast had ik een etentje dat vanuit school georganiseerd was bij de pizzeria keten: TGI Friday (Thank God It’s Friday) die vooral in Amerika erg populair is. En de grap is dat het hier geen ‘Thank God It’s Friday’ heet maar: ‘Grazie a dio e venerdi’, oftewel de naam is gewoon letterlijk naar het Italiaans vertaald. Erg geslaagde avond.

De volgende ochtend had ik wel wat moeite met opstaan en kwam dan ook te laat op school maar ze begrepen het gelukkig wel. Vrijdagavond ben ik naar mijn vriendin en voormalig huisgenoot Caroline gegaan want die was jarig. We hebben weer even heerlijk met elkaar bij gekletst. Vanaf Caroline heb ik Karina opgepikt en zijn we samen naar de club geweest. Er speelde een echte Cubaanse band met heerlijke Cubaanse muziek waardoor Karina en ik ons natuurlijk al helemaal in Cuba waande waar we deze zomer samen heen gaan! Later spraken we nog even met de zanger van de band want die kon zijn ogen niet van Karina afhouden. We vertelden hem dat we naar Cuba gingen maar daar toonde hij verder niet heel veel interesse in.
In de club zagen we ook weer heel veel strakke, vrouwelijke wenkbrauwen bij veel mannen en iedere keer betrapte ik mezelf erop dat ik mijn hoofd schudde als ik er weer een zag. Ik besefte dat ik na 5 maanden nog steeds niet aan dit fenomeen gewend ben en ik er waarschijnlijk ook nooit aan zal kunnen wennen.
We gingen aan het eind van de avond met de taxi naar huis en Karina werd eerst afgezet. Later toen ik werd afgezet en ik de chauffeur €20,00 wilde betalen gaf ik hem een briefje van €50,00 maar de taxichauffeur zwaaide met een tientje en zei: ‘’Hee, ik krijg €20,- van je hoor dus je moet nog €10 betalen’’ Huh? Ik gaf hem toch net €50,00? Maar ja, ik had wat gedronken en het was donker dus ik dacht misschien heb ik het niet goed gezien en gaf hem dus alsnog een tientje. Later toen ik de auto uitstapte besefte ik dat ik zeker wist dat ik nog €50,- in mijn portemonnee had zitten maar die kon ik nergens meer terug vinden en ik wist toen eigenlijk ook wel zeker te weten dat ik de taxichauffeur €50,00 had gegeven en geen €10,00. Ik ben dus gewoon zwaar belazerd! Dit was gewoon een trucje om mensen meer geld af te troggelen, want hoe makkelijk geef je als klant niet en verkeerd briefje in het donker en met een borrel op. Ik heb €60,00 voor dit kloteritje betaald… Klootzak.

De afgelopen week is het hier een prima weertje geweest en nu nog steeds eigenlijk. Met temperaturen rond de 15 graden en een fijn zonnetje erbij is het prima vertoeven hier in Rome.

Wat wel fijn is, is dat ik merk dat mijn Italiaans al flink vooruit gaat. Vorig weekend in de club heb ik al een heel gesprek kunnen voeren met een Italiaan, in het Italiaans uiteraard! Ook op straat als mensen me de weg vragen of in restaurants met bestellen kan ik me goed redden. Afgezonderd van mijn haarkleur voel ik me op zulke momenten altijd erg Italiaans.

Het is leuk om te merken dat Lola haar Engels vooruit gaat. Ze verstaat al veel van wat ik zeg maar het praten is wel even een drempel waar ze overheen moet. Ik heb sinds kort besloten dat ik niet meer reageer als ze Italiaans tegen me praat. Ze moet op het minst proberen om het in het Engels te zeggen. Dat gaat nu ook steeds beter dus er zit progressie in wat goed is om te zien.

Wat grappig is om te merken is dat kleine dingen hier best wel effect hebben op de mannen. Als ik gewoon ‘’normaal’’ over straat ga dan krijg ik aandacht maar als ik ’s ochtends de deur uitga met een lippenstiftje op dan blijven de blikken net nog even wat langer hangen en wordt er hier en daar wat getoeterd. Maar als ik daarbovenop ook nog eens hakken aantrek is het hek helemaal van de dam. Getoeter, verdraaide nekken en gefluit. Alles komt eraan te pas. Grappig om te zien dat zulke kleine dingetjes effect hebben.

Mijn vriendin Caroline zei tegen me: ‘’Dee, je schrijft wel over al je ervaringen hier op het gebied van belevenissen, eten, uitgaan en nieuwe mensen ontmoeten, maar je dates met de mannen hier zijn ook een gedeelte van je hele ervaring hier, waarom schrijf je daar niet wat meer over?’’ Ze gebruikte Carry Bradshaw als voorbeeld van de serie ‘Sex and the City’ waar ik ontzettend fan van ben. Dus misschien ga ik dat maar eens in overweging nemen en staat mijn volgende blog wel in het teken van de Italiaanse man.
Als er meer mensen zijn die dit leuk lijkt, laat het me weten. Andere tips zijn uiteraard ook welkom! 🙂

Ciao ciao!

Desiree.