Italian shopping

Italian shopping

Donderdag 04-09-2014 / 16:05

Buongiorno!

Dinsdagochtend om 10.00 had ik afgesproken met Valentina, mijn nieuw – via het internet – gevonden vriendin en collega. Onder het genot van een cappuccino en een fruit salade hadden we hele leuke en gezellige gesprekken. Daarna ben ik naar Topbike gegaan om een fiets te lenen en de tour in mijn eentje te rijden om te kijken of ik de route een beetje wist. Het ging aardig maar ik ben 2 x verkeerd gereden en ook al dacht ik daarna zeker te weten hoe ik moest rijden ben ik vanmiddag de tour nog een keer in m’n eentje gaan rijden voor alle zekerheid en nu ging hij vlekkeloos. Bij de stops oefende ik ook mijn verhaaltjes maar dan sta ik dus in m’n eentje tegen mezelf dat verhaal te doen – met handgebaren en alles erop en eraan – en ik wordt echt aangekeken door mensen alsof ik niet helemaal goed ben. Sommigen verdraaien hun nek helemaal om te kijken of ik echt tegen mezelf aan het praten ben! Haha! Het is wel echt genieten hoor, in je eentje door de straten van Rome fietsen. Soms op wel erg hobbelige straatjes, ik hoef mezelf zeg maar niet in slow motion terug te zien want alles beweegt. Ik heb in ieder geval geen trilplaat nodig hier in Rome 😉
Dinsdag heb ik mijn allereerste tour! Mocht er nog een nieuwe NL tour tussendoor komen dan krijg ik die misschien ook al maar ik ga in eerste instantie gewoon uit van dinsdag.
Op de terugweg van het metrostation naar huis ben ik nog even een winkeltje van een Chinese familie ingedoken waar ik allemaal hebbedingetjes zag staan en aangezien ik nu in mijn echte kamer ben getrokken en het nogal een saaie boel vond besloot ik om hem op te pimpen. Ik heb 2 vaasjes met nep orchideeën gekocht (de echte overleven het toch niet bij mij), een blaadje met wat kaarsjes, leuke roze mandjes en net op het nippertje ontdekte ik nog een heel gaaf schilderij van Marilyn Monroe. Ik vind het zelf nu al een stuk gezelliger! Die avond kregen we nog 2 x een kamer bezichtiging voor de kleine kamer. Ik ben benieuwd wie mijn nieuwe huisgenoot wordt!

Na mijn laatste blog waarin duidelijk te lezen was dat ik op zoek ben naar vrienden hier in Rome, schoten verschillende mensen me te hulp. Superlief! Zo kreeg ik via mijn blog een berichtje van een bekende uit Hippo die kennissen heeft wonen in Rome en dat ik daar misschien mee af kan spreken. Van een klasgenoot kreeg ik een berichtje dat hij wat vrienden heeft in Rome en die gaat hij mijn contacten geven. Verder kreeg ik een berichtje via Facebook van een oude vriendin van me die vertelde dat haar vriendin Margot 2 maanden in Rome Italiaans aan het leren is. Ik heb haar een berichtje gestuurd en zaterdag ga ik een wijntje drinken met Margot. Toen kwam er nog een bekende uit het dorp die in Duitsland eens een Romein heeft ontmoet en dat ik die ook maar een berichtje moest sturen. Prima! Ik stuurde Giovanni een berichtje en die reageerde ook meteen heel enthousiast. Ik vroeg hem of hij nog wat leuke clubs en feestjes wist en wat wil het toeval? Hij organiseert zelf grote feesten en gaat zijn eigen club openen! Hij tipte me over een groot vintage, old skool feest op vrijdag dat hij organiseert en hij zei dat als ik kom, hij regelt dat zijn werknemers voor me zorgen en dat ik zijn gast ben. Klinkt allemaal hartstikke leuk dus ik heb Valentina meteen een berichtje gestuurd of ze vrijdag mee op stap gaat. Geregeld!

Woensdag besloot ik de winkels in mijn buurt eens te gaan verkennen. Ik wil binnenkort ook de stad in om daar de winkelstraten af te struinen maar ik dacht laten we rustig aan beginnen… Nou als dit al rustig aan beginnen was dan wil ik niet weten wat ik in de stad ga uitgeven. Hier in de buurt zijn ook al allemaal leuke winkels! Ik heb wat sieraden gekocht waaronder een horloge want ja als tour gids moet je wel de tijd bij je hebben, een Burberry zonnebril want met deze Italiaanse zon trek ik het niet meer met mijn neppe plastic Raybannetje, nog een paar Nike sneakers want ik loop heel veel hier en ik begin mijn voeten te voelen door al die platte slippertjes etc. etc. Goh, wat bied Italië toch veel goede excuses voor mijn aankopen! 😉

Vanochtend had ik om 10.00 een gesprek op kantoor met de baas van het bedrijf, hij heeft me wat dingen over de organisatie uitgelegd en wat standaard regels etc. Daarna ben ik dus – zoals hierboven ook vermeld – de tour nog een keer zelf gaan doen. Valentina stuurde me gister een berichtje dat ze vandaag graag wilde shoppen en ik moet dus gedwongen mee shoppen! Ik kan er helaas niks aan doen, ik heb er natuurlijk zelf ook totaal geen zin in maar wat moet dat moet… 😉 Daarna gaan we nog een hapje eten bij een restaurant dat Valentina graag wilde uit proberen.

Nog even wat extra info:

Ik ben er achter gekomen dat wij Nederlanders – nou ja, ik in ieder geval en volgens mij nog meer met mij – pasta te lang koken. Hier koken ze het hooguit 11 minuten zodat je wat meer ‘’bite’’ hebt en de pasta wat steviger is. Ik moet zeggen dat deze versie me goed bevalt.

Ik begin het echt zat te worden dat iedere keer als er iemand Italiaans tegen me begint te praten ik alleen maar zeg ‘’No parlo Italiano’’. Het wordt tijd dat ik Italiaans leer en gisteravond heb ik samen met Francesco al een beginnetje gemaakt. Vanaf volgende week ga ik me daar ook wat meer op focussen.

Verder ben ik heel blij dat de Flora afgelopen is. Ik had niet gedacht dat ik er zoveel moeite mee zou hebben om niet bij het mooiste feest van het jaar te zijn aangezien ik in Rome zit. Maar geloof me, het is geen pretje om al die foto’s en filmpjes op m’n Facebook en groeps-appen voorbij te zien komen! Maar goed, nu besef ik wel weer even dat het toch wel echt een heel mooi feest is dat ik eigenlijk gewoon niet kan missen. Volgend jaar maar even dubbelop feesten dan ;-).

A presto!

Desiree.