”Vrienden-zoek-website”

”Vrienden-zoek-website”

Zondag 07-09-2014 / 23:59

Donderdagavond ging ik eerst even shoppen met Valentina – vooral ‘’windowshoppen’’ omdat ik niet weer zoveel geld uit wilde geven – en daarna wilden we een hapje eten bij La Zanzara. Ik had mijn nieuwe hakken aangetrokken en mijn rechterschoen zat veel strakker dan de linker maar ik dacht dat de linker misschien een pasmodel was en al wat meer uitgelopen dus dit was een goede gelegenheid om de rechter ook wat meer uit te lopen. Wat een ellende… Ik was blij dat ik mezelf en mijn pijnlijke voet neer kon planten op het terras bij La Zanzara. We begonnen daar met een drankje maar daar kregen we al zoveel hapjes bij dat we geen eten meer hoefden te bestellen! Gewoon gratis tapas was het eigenlijk. Toen ik thuis kwam en mijn schoenen uit trok kwam ik erachter dat er nog een kartonnetje in mijn rechterschoen zat aan de bovenkant! JEZUS wat stom zeg, heb ik daar de hele tijd mee rond gelopen. Blond! Geen wonder dat het zo’n pijn deed. Ik heb er een gigantische blaar aan over gehouden en nog wat pijnlijke plekjes.

Vrijdag had ik een rustig dagje in gedachte totdat ik via de ‘’vrienden-zoek-website’’ een berichtje kreeg van Eduardo uit Ecuador dat hij ’s middags de stad in wilde trekken en ’s avonds naar een feestje ging en of ik zin had om mee te gaan. Ik vertelde hem dat ik ’s avonds zelf al een feestje op de planning had staan maar dat ik ’s middags wel even met hem mee wilde om de stad in te gaan. We spraken af bij het Colosseum en gingen vanaf daar een stuk wandelen naar- en door Trastevere (een wijk in Rome). Ed (zoals ik hem noem) is een heel aardige gozer en we hebben erg gezellig gekletst. Hij zei me dat hij me best groot vond voor een vrouw en dat hij vond dat ik kleine voetjes had voor mijn lengte waarop ik heel hard moest lachen aangezien ik in mijn vriendinnengroep juist altijd de dwerg van de groep ben. Verder houd hij ook van muziek, dansen en feestjes dus ik denk dat ik er weer een nieuwe vriend bij heb. 🙂
’s Avonds ging ik dus naar een feestje met Valentina waarvoor ik was uitgenodigd door Giovanni , de jongen waarmee ik via een bekende uit het dorp in contact kwam. Hij was er zelf helaas niet bij, hij zit in het buitenland maar hij zei dat ik zijn vriend Alessandro een berichtje moest sturen en die zou ons verder kunnen helpen. Alessandro zei me dat ik hem moest bellen als we bij de ingang stonden. Zo gezegd zo gedaan, om 20.45 stonden we bij de ingang en vanaf daar loodste hij ons mee naar binnen zodat we geen entree hoefden te betalen. Daarna kregen we nog een gratis cocktail en mochten we zoveel eten als we wilden. Goed geregeld al zeg ik het zelf. 😉
De locatie was echt super, allemaal buiten en heel leuk aangekleed met lounge gedeeltes, leuke verlichting, een verhoging met een zwembad, heel sfeervol allemaal. Het was ook weer iets wat ik in Nederland nog niet eerder heb gezien. Het begon met een burlesque show. Een zangeres die wat onbekende liedjes zong in een burlesque outfit en nog een paar strip acts. Alessandro stelde ons nog voor aan 2 mannen omdat die heel goed Engels spraken zodat we wat aanspraak hadden, heel lief allemaal. Valentina en ik hebben trouwens nog nooit zoveel sjans gehad met mannen die onze vader hadden kunnen zijn. Daarna, toen de DJ begon te draaien begon het feest pas echt en was er heerlijke ‘’old-skool’’ muziek. Het thema was ook vintage en old skool, een beetje jaren 60 stijl, maar helaas was ik samen met het personeel ongeveer de enige die me een beetje naar het thema had gekleed. Helaas bleven we maar tot 00.15 want Valentina moest zaterdag weer vroeg werken en rond dit tijdstip konden we de metro nog pakken.

Zaterdagavond was er vanuit de ‘’vrienden-zoek-website’’ een ‘’International mingling night’’ georganiseerd. Ik had met Valentina afgesproken om daar heen te gaan en zo misschien weer nieuwe mensen te ontmoeten. Valentina had haar nieuwe buurtjes meegenomen, een leuk jong stel uit Oostenrijk. Met z’n 4en gingen we naar Tiber Eiland waar de ‘’mingling night’’ plaatsvond in een superleuk tentje met uitzicht over de Tiber en hele fijne live muziek. We hebben mensen gesproken uit alle windstreken, hartstikke leuk! Op een gegeven moment raakten we aan de praat met een Italiaan en een Engelsman. De Engelsman was hier ook pas een week en gaat als Engelse leraar aan de slag. Toevallig wist hij heel veel over de Romeinse geschiedenis dus zo kwam het dat ik op mijn zaterdagavond hele gesprekken aan het voeren was over de Romeinse oudheid en het nog leuk vond ook! Dit zijn hele andere zaterdagavonden dan ik voor ogen had! 😛
Daarna zijn we met z’n 6en nog Trastevere ingetrokken en hebben daar nog wat gedronken bij een bar. In Trastevere was het heel druk maar het is niet dat ze daar in kroegen of discotheken staan en dansen, ze halen een drankje bij een bar en staan daarna met z’n allen buiten op straat te kletsen en te drinken!
Op de terugweg naar huis zat ik in een taxi met weer een taxichauffeur die geen woord Engels sprak maar ik stond echt van mezelf te kijken hoeveel ik verstond van zijn Italiaans! Hij vroeg wat ik de volgende dag ging doen en ik vertelde hem dat ik naar het strand zou gaan. Hij heeft wel 3 keer gevraagd of hij mee mocht. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte dus ik lachte het wat weg maar hij bleef het maar vragen dus daarna heb ik hem duidelijk gemaakt dat hij niet welkom was met een stellige ‘’NO’’.

Vanmiddag ging ik naar het strand met Karina, een Brits meisje die ik ook ontmoet had via de ‘’vrienden-zoek-website’’. Een hele leuke meid die hier is om psychologie en geschiedenis les te geven op een middelbare school. Ze had ook nog een Britse collega van haar uitgenodigd.
’s Avonds had ik een etentje met Jack, een Britse gozer, ook weer ontmoet via de ‘’vrienden-zoek-website’’. We zijn gaan eten in een leuk restaurantje in Trastevere en hebben daarna heel gezellig gewandeld. Leuk dat het gewoon normale gasten zijn die op zoek zijn naar vrienden en niet meer van je verwachten.
Ik zou morgenavond nog met een jongen wat gaan drinken ook weer van de ”vrienden-zoek-website” maar bij hem heb ik niet zo’n goed gevoel. De 2 Britse meiden vroegen me om mee te gaan naar een jazz festivalletje morgenavond dus nu had ik een goed excuus om de afspraak met die jongen af te zeggen.

Verder ga ik morgenochtend eerst koffie drinken met Valentina en daarna hebben we een ‘’Mechanic Course’’, oftewel: we gaan leren hoe we fietsbanden moeten verwisselen en kapotte kettingen moeten maken. Yep, it’s all part of the job!

Zoals jullie merken gaat het dus de goede kant op met vrienden maken, superleuk!
Verder mogen jullie best weten dat ik me af en toe net in een film waan, lopend door al die mooie typische Italiaanse straatjes en dan vaak met heerlijke muziek in mijn oren. Vooral met dit muziekje (de soundtrack van ‘’De Toscaanse Bruiloft’’) voel ik me de hoofdrolspeelster in mijn eigen Italiaanse film:

Bueno Serata!

Desiree