Scheiße

Scheiße

Zondag 5-10-2014 / 22:10

Donderdagochtend mocht ik mijn eerste Duitse tour begeleiden. Ik was erg zenuwachtig want mijn Duits is echt niet perfect. Woensdag had ik wel wat verhaaltjes in het Duits proberen te oefenen en ook veel opgezocht via Google Translate en in mijn hoofd geprent. Ik hoefde maar 2 mensen rond te leiden, dit kan betekenen dat het juist een heel relaxte tour is, maar dat is het alleen als het leuke, geïnteresseerde mensen zijn. En gelukkig was dat zo! Ze vonden het helemaal niet erg dat mijn Duits niet perfect was want ze begrepen me gelukkig en dat is het belangrijkste. ’s Middags kreeg ik een mailtje van Topbike dat de Duitsers al een review over de tour hadden geschreven op Tripadvisor!:

“Tolle Tour”


”Klasse Tour, sehr Informativ, viele schöne Eindrücke. Mit Desiree hatten wir eine sehr netten Guide. Kann man wirklich weiter empfehlen. Fahrräder waren auch TipTop”

Kortom helemaal leuk, en ik was stiekem best een beetje trots. 🙂
Donderdagavond waren Niels (mijn ex-collega van Deep Drill) en zijn nieuwe collega Lorenzo in Rome, ze waren op zakenreis in Italie en zouden de volgende dag weer naar Nederland vertrekken. Niels had het me van tevoren al laten weten dus we hadden afgesproken om ergens een hapje te gaan eten. We spraken af bij het Colosseum en vanaf daar liepen we naar Trastevere. Tijdens onze wandeling gaf ik ze ‘’a private D tour’’ zoals Niels het noemde. Ik vertelde ze natuurlijk verschillende weetjes over waar we allemaal langs kwamen zodat de mannen in hun korte tijd in Rome toch nog wat cultuur meekregen. In Trastevere hebben we op een toplocatie heerlijk gegeten en gedronken. Echt een supergezellige avond met ze gehad en heel leuk om ze hier te zien.

Vrijdagochtend had ik een Nederlandse tour en daarna ben ik naar de bank gegaan bij Piazza Venezia om mijn pinpas terug te eisen omdat die woensdag was ingeslikt. Eenmaal aangekomen bij de bank lieten ze me eerst 20 minuten voor de deur wachten en toen ik eenmaal binnen was bleken ze mijn pas niet te hebben. ‘’Weet je zeker dat hij er niet gewoon uit is gekomen?’’ zeiden ze. ‘’GODVERDOMME’’ dacht ik. ‘’Denk je dat ik hier zou zijn als mijn pas er gewoon uit was gekomen?!?!?!’’ zei ik. Na nog meer wachten en nog meer zoeken van de bankiers bleek mijn pas er echt niet tussen te zitten. Ik vroeg ze hoe dat mogelijk was, hoe het kan dat mijn pas zomaar verdwenen is terwijl hij in HUN automaat is blijven zitten. Ze wisten het niet en daar mee was de kous af. Goeie klantenservice ook bij BNL-BNP Paribas. Kwaad en schijtchagrijnig liep ik de schijtdeur van die schijtbank uit. Pas geblokkeerd en nieuwe aangevraagd.
Toen moest ik Lola ophalen van school en voor het eerst een paar uurtjes op haar passen. Ik pakte de bus naar de Gianicolo heuvel want daar bovenop bevind zich haar school. Ik was een uur te vroeg dus ik ging daar op het randje van de muur zitten om van het uitzicht te genieten. Ik bleek toevallig naast een Nederlands stel te zitten en na daar een tijdje mee gekletst te hebben was het tijd om Lola op te halen. Op deze basisschool laten ze de kinderen niet het hek uitlopen voor de docent de ouder heeft gezien die bij het kind hoort. Lola moest dus eerst vertellen dat ik haar nieuwe au-pair was en haar moeder heeft het ook al op school moeten melden anders had ze niet het hek uit gemogen om met me mee te gaan. Eenmaal thuis deden we wat spelletjes, maakten we loombandjes en leerde ik haar wat Engels.
’s Avonds ging ik met Valentina mee naar een Erasmus feest. Zij is namelijk een Erasmus student en dan mag ze iemand meenemen naar die feesten. In het begin voelde ik me echt oud maar later op de avond steeg de gemiddelde leeftijd gelukkig een beetje en werd het feest steeds beter. We gingen niet te laat naar huis omdat we allebei de volgende ochtend weer een tour moesten doen.

Zaterdagochtend had ik eigenlijk een Nederlandse tour op de planning staan maar omdat er geen Duitse gids beschikbaar was en wel Nederlandse gidsen werd mijn tour door iemand anders overgenomen zodat ik de Duitse tour kon doen. Dit keer een groep van 8 mensen en dit vond ik dan ook weer een stuk spannender dan voor 2 mensen. Ik vond het ook wat minder goed gaan. Misschien kwam dat door de weinige uurtjes slaap maar ik haalde af en toe wat talen door elkaar. Ik spreek hier namelijk steeds 4 talen; Nederlands, Engels, Duits en Italiaans. Dus als mijn hoofd niet helemaal helder is raakt het nog wel eens door elkaar.
’s Middags ging ik een kamer bezichtigen maar dit was echt helemaal niks. Met 10 mensen in een huis en dan een klein minikamertje moeten delen met nog iemand. Not gonna happen. ’s Avonds had ik nog een kamerbezichtiging, dit keer 4 metrostops van mijn werk af en een mooie locatie in het centrum van Rome. Een mooi huis met een mooie kamer, een groot dakterras en 2 leuke huisgenoten van mijn leeftijd. Ik ben om, dus ik zou daar graag gaan wonen heb ik inmiddels via de mail laten weten. Ik hoop dus op een bevestiging.
’s Avonds gingen ik en Karina nog een drankje doen in Trastevere met wat collega’s van mij en daarna zijn we naar ‘’The Qube’’ gegaan waar een R&B en Hiphop feest was. Toen we daar aankwamen waren er 4 gigantische rijen, de 1 voor wanneer je een kaart had de ander voor wanneer je een tafel gereserveerd had etc. Ik liep naar een beveiligingsman toe om te vragen in welke rij we moesten gaan staan. Hij vroeg met hoeveel we waren en ik antwoordde met ‘’due’’. Het hek ging voor ons open en we mochten zo door lopen! HEERLIJK. Ik voelde me net een VIP en genoot van alle  jaloerse blikken vanuit de rij. Fijne muziek en een mooie avond gehad.

Zondag kon ik gelukkig uitslapen en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Dit was mijn relaxdagje en vanavond ben ik nog uit eten geweest met Valentina en hebben we zo ongeveer de beste sushi ooit gegeten. Braziliaanse sushi welteverstaan! Ik wist van het bestaan niet af, maar dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Desiree.