”Italian-Hollywood couple”

”Italian-Hollywood couple”

Woensdag 08-10-2014 / 23:22

Ciao! Maandagochtend had ik een Nederlandse tour en daarna had ik een afspraak bij een andere familie die ook een au-pair zoeken om een aantal uur per dag op hun dochter te passen en Engels met haar te praten. Mijn huisgenoot bracht me op de hoogte van dit baantje en gaf me het telefoonnummer van Nicoletta, de moeder van het meisje waar het om ging. Ze vertelde al wel dat het een Russische actrice was maar meer wist ik niet over haar. Toen ik aankwam bij hun huis en Nicoletta de deur open deed en ik me voorstelde aan haar en haar man stond ik even met m’n mond vol tanden. Misselijkmakend mooie mensen. Echt zo’n superknap Hollywood stel! Achteraf heb ik ze thuis natuurlijk gegoogled, Nicoletta Romanoff (afstammeling van de Russische koninklijke familie en een hele bekende actrice) en Giorgo Pasotti (een hele bekende Italiaanse acteur) en toen kwam ik erachter dat het ook eigenlijk gewoon een Hollywood stel is maar dan een Italiaanse versie! Iedereen hier in Italië kent ze dus blijkbaar maar ik had toen ik daar binnen kwam nog geen idee! Ik kwam daar, net een tour achter de rug, bezweet, in een kort broekje en op gympjes hun penthouse binnengelopen. Nou dan daalt je zelfvertrouwen toch wel kan ik je vertellen, als je naast 2 van die bloedmooie, goed verzorgde mensen op de bank zit. Maar goed, Nicoletta vertelde wat de baan inhoud en Giorgio vulde hier en daar wat aan maar ik kon wel merken dat ze niet helemaal op 1 lijn zaten met hun ideeën. Nicoletta dreef haar zin door maar Giorgio liet duidelijk merken dat hij het er niet mee eens was wat voor mij lichtelijk ongemakkelijk was. Toen ik werd voorgesteld aan hun 4-jarige dochter Maria, begon die te huilen omdat de tv uit moest. Ik dacht meteen ‘’He bah, verwend nest’’. Maar even later toen ze wat kalmer was en ze begreep wat ik kwam doen werd ze al een stuk enthousiaster. Ze duwde haar ouders uit haar slaapkamer omdat ze met mij alleen wilde zijn en spelen. We hebben, om te proberen, een uurtje samen gespeeld; ze liet me haar barbiepoppen zien en poppenkleertjes en we hebben samen tekeningen gemaakt en stickers geplakt. Ze gaf me na een half uur al mijn eerste knuffel. Terwijl we aan het spelen waren, hoorde ik haar ouders ruzie maken, wat ik ook een beetje ongemakkelijk vond aangezien ze toch wisten dat ik er was. Maria verstond zowat alles wat ik in het Engels zei. Best knap voor een Italiaans kind van 4 jaar oud! Leuk kind en ze vond mij ook leuk merkte ik want ze vond het erg jammer dat ik weer weg ging.
De andere familie betaalt meer maar ik heb een minder goede klik met Lola dan met Maria dus dan is het een kwestie waar je voor kiest. Bij Lola heb ik namelijk niet echt het idee dat ze graag wilt dat ik er ben. Ze speelt liever alleen met haar vriendinnetjes. Haar moeder moest haar vanmiddag zowat dwingen om met mij te spelen wat het voor mij heel ongemakkelijk maakt en me ook niet gewenst en welkom laat voelen. Keuzes, keuzes… Ik weet het nog niet…

Nieuwtje! Het huis gaat door! Ik heb de kamer gekregen en a.s. zaterdag verhuis ik dus naar Via della Marrana, wat dichterbij mijn werk en dichterbij het centrum is. Ik ga samen wonen met 2 meiden. We hebben allemaal een eigen kamer, delen de badkamer en keuken en een heel groot dakterras. (check de foto’s)
Maandagavond ging ik dan ook langs bij mijn toekomstige huisgenoten om een deel van de borg alvast af te leveren en wat details te bespreken onder het genot van een heerlijk wijntje op mijn heerlijke toekomstige dakterras.

Dinsdagochtend was ik op weg naar de shop om een Duitse tour te doen toen de metro niet meer reed. Lichtelijk in paniek ben ik maar in de eerste de beste bus gestapt om zo dichtbij mijn werk als mogelijk weer uit te stappen. Normaal gesproken als je op je werk te laat bent is het niet zo’n drama maar als er een groep mensen op je staat te wachten is het toch wat minder prettig. Uiteindelijk was ik 10 minuten te laat en was mijn groep al met een andere gids vertrokken. Ik ben er achteraan gereden om ze in te halen en toen heb ik mijn groep verder gegidst. Deze tour ging alweer een stukje beter dan de Duitse tours hiervoor. Het scheelde ook dat het gewoon een leuke groep mensen was die ik mee had.
’s Middags ging ik Lola ophalen van school samen met haar moeder om haar daarna naar atletiek te brengen zodat ik ook weet hoe dat werkt. Bij atletiek moest ik een uur op de tribune zitten toe te kijken hoe iedereen rondjes aan het rennen was. Ik viel echt letterlijk in slaap! Tot ik daarna 3 knappe Italiaanse atleten in het vizier kreeg die vlak voor mijn neus sprintjes aan het trekken waren, toen was ik opeens weer klaarwakker.
’s Avonds ging ik weer naar Italiaanse les en naderhand weer naar Happy Hour, waar dit keer een karaoke avond bij hoorde. Er werd gevraagd of ik wat wilde zingen en ik zei dat ik dat wel wilde maar alleen als het een duet was samen met Andrew, 1 van de Italiaanse docenten waarvan ik wist dat hij een zanger was. Andrew en ik beten het spits van de karaoke avond af met een tweestemmige versie van ‘Locked out of heaven’ van Bruno Mars waarna we vele complimenten ontvingen met de vraag of we vaker samen zongen.
Toen ik daarna terug naar het metrostation liep kwam ik onderweg nog een straatmuzikant tegen op gitaar. Ik had de smaak te pakken en na een cocktail maakte het me allemaal niet meer uit dus ik vroeg aan hem of hij wat bekende nummers kon spelen die ik mee kon zingen. Zo gezegd, zo gedaan. ‘Dee als straatartiest’ kan ik ook weer van mijn lijstje afvinken. 😉

Morgen ga ik op mijn vrije dag een tour geven aan mijn ex-collega van de Bongerd, Daan en zijn VROUW Sophie! Ze zijn namelijk op huwelijksreis in Rome! Superleuk dus dat ik ze morgen hier ga zien en dat ik ze de mooiste plekjes van Rome mag showen! Gezellig!

Ciao!

Desiree.