Verhuisd!

Verhuisd!

Zondag 12-10-2014 / 22:17

Donderdag ochtend had ik met de tortelduifjes Daan en Sophie afgesproken die op hun huwelijksreis zijn in Rome. Met allebei heb ik samen gewerkt op de Bongerd. Ik heb ze op de fiets veel mooie plekjes in Rome kunnen laten zien en het was erg leuk om weer even met ze bij gekletst te hebben en ook gewoon leuk om ze hier in Rome te zien.
’s Middags moest ik Lola weer van school halen. Ellende, ellende want toen ik bij mijn laatste overstap was aanbeland kwam m’n bus maar niet opdagen. Het duurde maar en het duurde maar… Inmiddels was het al 16.30 en dat is het tijdstip waarop ik voor de school hoorde te staan. Ik ben die gigantische heuvel maar op gaan lopen omdat ik er toch moest zien te komen. Bezweet en uitgeput kwam ik 10 minuten te laat aan bij de school. Gelukkig was er een moeder van Lola’s vriendinnetje die even op haar had gepast. Lola wilde nog wat spelen bij de school met haar vriendinnen dus dat gaf mij mooi de tijd om even op adem te komen. Eenmaal thuis aangekomen heb ik haar nagels gelakt, speelden we blindemannetje, gooiden we water vanaf het balkon om mensen beneden te laten schrikken en speelden we verstoppertje. Toen ik thuis kwam was ik kapot.

Vrijdagochtend was mijn vrije dag dus ik had lekker uitgeslapen en terwijl ik nog lekker lag te chillen in m’n bed werd ik gebeld door Topbike. Noodgeval! Er was een gids niet komen opdagen en nu hadden ze met spoed een andere gids nodig, of ik beschikbaar was. ‘’Ehhh.. ja.. maar ik ben net wakker en met de metro duurt het een half uur dus ik kan er niet a-la-minute zijn..’’. Dat maakte niet uit, als ik maar zo snel mogelijk die kant op kwam en dat ik een taxi moest nemen op hun kosten. Ik ben nog nooit zo snel uit bed gekomen. Kleren aan, make uppie mee en gaan met die banaan. Ik naar een grote weg gelopen waar veel taxi’s langskomen maar alsof het lot ermee speelde waren alle taxi’s bezet! Na een tijd wachten en zwaaien naar taxi’s die me niet mee wilden nemen kreeg ik een taxi nummer toe geappt. De vrouw aan de andere kant van de lijn vertelde dat hij er in 4 minuten zou zijn. Net toen ik ophing kwam er een beschikbare taxi aan. Mooi! Dan pak ik deze. Onderweg mijn make-uppie gedaan en net toen ik daarmee klaar was werd ik kwaad opgebeld door de ‘’taxi-telefoon-mevrouw’’ met de vraag waarom ik een andere taxi had genomen. Ik dacht bij mezelf ‘’Ja HALLO! Wat denk je zelf!? Ik heb haast dus dan pak ik de eerste de beste beschikbare taxi, maakt mij niet uit waar hij bij hoort, dan ga ik niet wachten tot die van jullie eens op komt dagen!’’. Ik bleef netjes en loog dat ik dacht dat dit hun taxi was. Ze geloofde me niet, begon Italiaans tegen me te ouwehoeren en ik hing op.
Vanaf het telefoontje van Topbike had ik er een uur over gedaan om bij de shop te komen. Het verkeer onderweg was een drama door veel stakingen dus al met al was een uur nog niet eens zo verkeerd. Mijn groep stond al klaar voor de deur en bij mijn aankomst begonnen ze te applaudisseren. He, lekker. Ik wou dat ik iedere dag zo’n welkomst had op mijn werk!
Het was een groep van 7 mensen uit Schipluiden die allemaal bevriend met elkaar waren. We hebben een hele leuke tour gehad want het waren hartstikke gezellige mensen. Ze vroegen aan het einde of ik de volgende dag met ze mee wilde om ze als privé gids door het Vaticaan te gidsen. Dat was superleuk geweest als ik heel veel over het Vaticaan wist maar helaas kan ik ze daar gewoon niet genoeg over vertellen en dat heb ik ze dan ook gezegd. €25,00 fooi van ze gekregen dus dat is lekker meegenomen.
Vrijdagavond gingen Karina en ik weer naar een Hiphop/R&B club, dit keer: Saponeria. We stonden in de rij en ik zei tegen Karina dat ze even aan de beveiliging moest gaan vragen of we in de goede rij stonden net zoals ik de vorige keer deed, in de hoop dat we dan weer meteen door konden lopen. Helaas werkte het bij deze beveiligingsman niet en moesten we gewoon in de rij wachten. Karina en ik stonden achter een hekje (expres) leuk te zijn en blijkbaar werkte dit want er was een andere beveiligingsman die overlegde met een collega en ons toen seintje gaf dat we even om moesten lopen zodat we meteen naar binnen mochten. Haha! Toch weer gelukt! Leuke avond gehad, vooral door de lekkere muziek. Een taxi naar mijn huis was toch even te duur dus ik ben bij Karina blijven slapen die daar sinds deze week in de buurt is komen wonen in een supermooi huis dat lijkt alsof het zo uit een Woonmagazine is geknipt.

De volgende dag ben ik naar huis gegaan en heb ik ’s middags mijn spullen ingepakt want ik zou ’s avonds naar mijn nieuwe kamer gaan verhuizen. Francesco heeft me ’s avonds met al mijn spullen gebracht zodat ik geen taxi hoefde te nemen. Superlief! Na aankomst in mijn nieuwe stulpje heb ik zoveel mogelijk uitgepakt en ingericht in mijn nieuwe kamer en daarna ben ik me klaar gaan maken voor weer een avond uit.
Dit keer was het weer een feest van mijn persoonlijke ‘’party-agenda’’ Giovanni, die mij iedere week wat leuke feestjes door stuurt. Hij had mij en Valentina voor dit feest op de gastenlijst gezet want het was nogal een exclusief feest. Bij aankomst moest ik zijn naam zeggen en werd het koord voor ons opengehouden. Weer zo’n VIP momentje. Niks mis mee. Bij de ingang ontmoette ik dan eindelijk Giovanni in het echt want tot nu toe hadden we elkaar alleen via Facebook gesproken. Leuke vent. Het was een heel hip en modern feest met alleen maar mooie mensen en een beetje lounge achtige muziek. Leuke avond gehad maar Valentina en ik zijn op tijd weer weg gegaan omdat we allebei een tour hadden vanmorgen.

Vanochtend was even een zwaar momentje. Na cocktails en 3.5 uur slaap je bed uit moeten komen is geen feest. Wel fijn is dat ik nu maar 4 metrostops van mijn werk verwijderd ben vanaf deze nieuwe locatie dus binnen no-time was ik er. Leuke groep gelukkig, dus dan kost het gidsen niet zoveel energie. ’s Middags ben ik even een Chinese winkel ingedoken om wat hebbedingetjes te kopen voor mijn nieuwe kamer en ik ben naar de supermarkt geweest die echt superdichtbij is! Heel fijn. Nog geen 50 meter verderop hier in de straat zit een grote supermarkt met op de 2e verdieping een soort van V&D afdeling met beddengoed, sokken, ondergoed, kleding, speelgoed, handdoeken, etc. etc. Dat kwam goed uit want ik had ook beddengoed en handdoeken nodig. M’n kamertje is nu al helemaal gezellig en ik begin me al aardig thuis te voelen. Net nog even gefacetimed met mijn oudertjes en zo maar eens op tijd naar bed.

Toedeloeee!

Desiree.