Zingend door Rome

Zingend door Rome

Vrijdag 24-10-2014 / 16:17

Dinsdagochtend had ik een Duitse tour en dit was eigenlijk de eerste ochtend dat ik totaal geen zin had om een tour te doen. Maar gelukkig waren de 2 Duitse mensen die ik moest begeleiden super aardig en leuk dus dat maakte het weer helemaal goed!
Het grappige is dat ik bij de Duitse tours veel meer fooi krijg als bij de Nederlandse tours terwijl de kwaliteit toch wel degelijk minder is bij de Duitse tours vanwege de taalbarrière . Ach ja, dat is gewoon de aard van de Nederlanders denk ik dan maar 😉
Dinsdagavond had ik Italiaanse les met daarna een Happy Hour dus ik nam Miriam mee zodat we tijdens Happy Hour samen konden eten en cocktails konden drinken. Leuk en gezellig avondje waarbij ik Miriam heb kunnen voorstellen aan een aantal vrienden van me. Toen we samen op de fiets weer richting huis gingen hebben we op de boulevard van het Forum Romanum samen nog wat liedjes gezongen.

Woensdagochtend had ik vrij genomen dus konden we lekker uitslapen. Daarna zijn we naar het Vaticaan gegaan en hebben daar geluncht met de paus. Soort van.
Toen moest ik Lola ophalen van school en aangezien haar school op de Gianicolo heuvel ligt wat dichtbij was en waar het mooiste uitzicht van Rome te zien is, besloot ik ook dat aan Miriam te laten zien. We zijn daarom samen op de taxi gestapt naar de Gianicolo heuvel, hebben daar genoten van het uitzicht, onze eigen fotoshoot gehouden en ook daar weer even een moppie gezongen.
Miriam is toen naar mijn huis terug gegaan en ik ben met Lola meegegaan waar we bij haar thuis parfum hebben proberen te maken. Eerlijk is eerlijk, het was niet bepaald Jean-Paul Gaultier…
Meteen uit mijn werk ben ik naar station Termini gegaan want daar had ik met Miriam afgesproken, het was namelijk haar laatste avondje in Rome en dus wilden we er nog even op uit trekken. Na een heerlijk Romeins diner bij de McDonalds zijn we met de bus naar Trastevere gegaan voor een lekker ijsje, en een lekker wijntje samen met mijn vriend Ramzi.
En ook in Trastevere op het plein hebben Miriam en ik weer een liedje gezongen. Tja, die musicalmeid was er nu toch dus ik dacht laat ik er dan maar gebruik van maken om weer even lekker te zingen! 😉

Donderdagochtend heel vroeg is Miriam weer terug gevlogen naar Nederland. Echt leuk dat ze er was, we hebben het super gezellig gehad!
Na 3 uurtjes slaap had ik donderdagochtend weer een tour. Gelukkig een Nederlandse want die kan ik ook goed doen met een niet zo helder hoofd.
Ik was even in shock toen ik m’n huis uit liep want godverdomme wat was het koud! Ik waande me weer even in Nederland. Dit was de eerste keer dat ik een spijkerbroek en een jasje aanhad en nog een sjaal om ook! Ik merk nu al dat ik niks meer gewend ben maar de temperatuur is ook zo snel gedaald! Een paar dagen terug was het nog 28 graden en donderdag was het gewoon maar 10 graden! Gelukkig was het vandaag 18 graden en geven ze de komende dagen ongeveer 22 graden op.
Donderdag om 18.00 moest ik Lola van atletiek halen en de hele avond op haar passen. Ik had mijn Skip-bo kaarten meegenomen om haar het spelletje te leren. We hebben de hele avond Skip-bo gespeeld, ondertussen even gegeten en toen snel weer verder. Ik denk dat zij ook verslaafd is want ik moest haar zowat naar bed slepen omdat ze zo graag nog een potje wilde doen. Voor het slapen gaan moest ik weer een verhaaltje voorlezen, dit keer was het een Engels verhaaltje, dat ligt me toch wat beter.

Vandaag was ik vrij dus ik heb heerlijk uitgeslapen, mijn kamer opgeruimd, schoongemaakt, wat financiële zaken geregeld en de huisbaas kwam nog langs om mijn nieuwe kast te brengen omdat de oude maar een gammel ding was. Ook mijn bed hebben ze meegenomen omdat Miriam en ik er doorheen waren gezakt. Blijkbaar waren we samen net iets te zwaar. We hebben hem nog een paar nachten in elkaar proberen te zetten maar halverwege de nacht schrokken we dan weer vloekend en scheldend wakker omdat de planken naar beneden waren geklapt. Nu slaap ik dus met m’n matras op de grond.

Ik ben nu 2 maanden weg en ik heb hier nu al een geweldige tijd, ik vind het nu al een super ervaring. Natuurlijk mis ik mijn vriendinnen en vrienden wel en ook mijn familie, maar gelukkig hebben we facetime, skype, whatsapp, facebook, en ontvang ik lieve kaartjes, etc. Dus dat scheelt wel. Ook mis ik het handballen ontzettend. Aan de ene kant had ik niet gedacht dat ik het zo erg zou missen maar aan de andere kant is het ook wel weer logisch als je nagaat dat ik al vanaf mijn 6e iedere week handbal en train.

Mijn volgende visite komt volgende week zaterdag alweer! Dan komen mijn oom en tante; Bart en Klarina een aantal dagen in Rome. Halverwege november komt mijn (DAPA) vriendin Laura waarschijnlijk voor een paar dagen bij me logeren, en mijn ouders zijn van plan om eind november deze kant op te komen. Geen tekort aan visite dus.

Zelf ben ik van plan om met de kerst een week naar huis te komen, die dagen breng ik namelijk altijd het liefst door met mijn familie. Oud en nieuw daarentegen lijkt me supergaaf om hier mee te maken want dat schijnt hier ontzettend leuk te zijn! Ik wilde wel even weten of Karina (mijn party-vriendin) dan ook van de partij was en blijkbaar zat zij precies met hetzelfde idee. Zij wilde ook met kerst weg en met oud en nieuw in Rome zijn maar ze wilde eerst even checken of ik met oud en nieuw ook hier was dus we hebben afgesproken om oud en nieuw samen te vieren en een tof feest op te zoeken.

Voor de mensen die het leuk vinden; Miriam en ik hebben op de verschillende plekken waar we gezongen hebben ook stukjes gefilmd. Miriam heeft hier een kleine compilatie van gemaakt dus als jullie het willen zien check hier dan de link:

 

 

Zo maar eens douchen en klaarmaken voor een mooi vrijdagavondje sushi eten en wijntjes drinken in Monti. Goh, wat een slecht leventje… 😉

Xx

Desiree