Blondies op de foto

Blondies op de foto

Zaterdag 24-01-2015 / 19:10

Salve!

Maandagavond deden we weer mee met de pubquiz in Scholars. Weliswaar met een wat andere teamsamenstelling maar even goed waren de verwachtingen hoog omdat we er vorige week met een prijs vandoor gingen en een aantal anderen in ons team maandag, de week ervoor net een plaats onder ons eindigden. Helaas, helaas… We werden allerlaatste! Maandag een nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Woensdag na het oppassen ging ik samen met de vriend van mijn huisgenoot (die taxichauffeur is) richting het vliegveld om mijn nichtje Melissa op te halen. Ze blijft 5 dagen bij me logeren! Onderweg naar het vliegveld kreeg ik al een berichtje van haar dat ze het nu al leuk vond. Ze was er nog maar net en de Italianen hadden haar nu al in het vizier. De steward van de vlucht begon met haar aan te pappen en vroeg om haar telefoon nummer. Ze gaf die niet dus gaf hij haar zijn Facebook in de hoop dat ze hem toe zou voegen. En toen ze later op het vliegveld wat drinken wilde bestellen en ze aan de verkoper vroeg wat hij haar zou aanbevelen zei hij: ‘’Mezelf’’. Diezelfde avond werd ik nog uitgenodigd in de stad door Lachlan en zijn 2 Engelse vriendinnen om even een drankje te doen in een jazzbar. Ik vond het wel leuk om Melis meteen iets van de stad te kunnen laten zien op deze manier. We hebben een leuk avondje gehad met fijne jazzmuziek maar we gingen op tijd weg omdat ik de volgende dag gewoon weer naar school moest.

Donderdagochtend had ik weer Italiaanse les en ik had Melissa uitgelegd hoe ze naar mijn school moest komen zodat we om 14.00 samen konden lunchen in mijn vaste bistro in Monti waar ik in de ochtendpauze ook altijd koffie kom drinken en ze me ’s ochtends al het menu voor ’s middags vertellen. Na het lunchen zijn we een stuk gaan wandelen over het Forum Romanum richting de grote winkelstraat Via del Corso waar we onderweg veel ‘Ciao’s’ en ‘Bella’s’ te horen kregen en we werden zelfs ook nog even aangehouden omdat 2 mannen met ons op de foto wilden. Tja, alleen als blondine val je al op dus laat staan als je er nog een blondine naast zet! Na een tijdje gewinkeld te hebben was het tijd om Lola op te halen van atletiek dus dat hebben we ook samen gedaan. Lola vond het maar wat interessant zo op stap met 2 blonde buitenlandse dames.
’s Avonds na het oppassen werden we uitgenodigd door mijn huisgenoot en haar vriend om met hun samen in 1 van de beste pizzeria’s in Rome te eten. We hadden toch nog geen concrete plannen gemaakt voor het avondeten en op deze manier kon ik Melissa een beetje het echte Italië laten proeven. 😉
Na een heerlijke pizza en wat wijntjes reed de vriend van mijn huisgenoot ons ’s avonds nog de hele stad rond omdat hij het zo leuk vond om Melissa alles bij nacht te laten zien! Hartstikke lief natuurlijk en voor Melissa ook leuk om ’s avonds langs een prachtig verlicht Colosseum te rijden, Repubblica, historische thermen en een verlichte koepel van het Sint Pieter te zien.

Vrijdag moest ik weer naar school en weer stond Melis me om 14.00 weer op te wachten om weer gezellig te lunchen en ook weer te gaan shoppen want we hadden de dag ervoor nog niet de hele winkelstraat gehad! Ik dacht dat ik aardig kon shoppen maar die meid kan er ook wat van zeg! Maar goed, voor haar is het tenslotte vakantie dus dan mag je altijd wat meer shoppen he ;-)! Daarna nog even naar Monti om nog wat vintage winkeltjes en boetiekjes te bekijken en als afsluiter nog gezellig samen gedineerd. Bij thuiskomst hebben we even gechilld, daarna opgetut en zijn we richting een club gegaan. We hebben een erg leuke avond gehad, lekker gedanst, en we waren hier ook weer de enige blondines in de club dus dat hebben we ook wel gemerkt. Ook hier moesten we weer met mannen op de foto. Aan het eind van de avond hebben we nog even snel een patatje naar binnen gewerkt waar een man binnen kwam lopen die rozen verkocht en die aan ons aan probeerden te smeren. Dit keer ging het alleen niet op de normale manier. Deze man vroeg of we seks met hem wilden en dan mochten wij al zijn rozen hebben. We hebben dit aanbod vriendelijk afgeslagen.

Na zaterdag heerlijk te hebben uitgeslapen zijn Melis en ik op de fiets gestapt en hebben we de panoramische tour gedaan. Dit is niet een tour die ik doe, ik heb wel een paar trainingstours mee gedaan maar ik ben er nooit echt aan toe gekomen om deze ook echt daadwerkelijk te begeleiden maar ik vond het wel heel leuk om hem met Melissa te doen. Leuk om al het moois van Rome aan haar te kunnen laten zien. Toen we bij het Colosseum aan een man vroegen of hij een foto van ons wilde maken kregen we daarna ook meteen de vraag terug; of hij een foto met ons mocht maken. We lijken wel celebrities!
We zijn net terug van de tour en zijn nu pasta met pesto aan het maken. Dan nog even relaxen en dan vanavond uiteraard weer op pad!

Voor de mensen die benieuwd zijn of er nog een blog komt over mijn ‘’datingleven’’ en ‘’de Italiaanse man’’ als ik dat ga doen dan maak ik daar een nieuwe blogsite voor aan en schrijf ik er meerdere blogs over dus dat horen jullie tegen die tijd wel 😉

Verder ben ik in contact gekomen met een gitarist via mijn Britse vriendin Caroline en we willen gaan kijken of het misschien leuk is om samen te spelen en zingen en dan barretjes te zoeken waar we op kunnen treden. We zijn een aantal nummers aan het instuderen en gaan volgende week gaan we afspreken om eens wat te proberen. Leuk! Kan niet wachten om weer lekker te zingen!

A presto!

Xx Desiree (En Melissa.)