Per Sempre

Per Sempre

Donderdag 29-01-2015 / 16:42

Ciaooo!

Zaterdagavond gingen Melis en ik naar een gayclub waar mijn gay vriend Lachlan zich ook zou bevinden. ‘Planet Roma’ heette het en het was helemaal geweldig. Je had er verschillende zalen met verschillende soorten muziek en verschillende soorten optredens. Ik had weer mijn paillettentop aangetrokken want ik weet dat ik daar punten mee scoor bij de homo’s. En ja hoor weer heel wat oehtjes, aahtjes, complimentjes en aanrakingen. Ook Melissa kreeg genoeg aandacht van de Italiaanse homo’s met haar weelderige lange blonde lokken en ook de lesbische dames hadden haar in het vizier, ze werd dan ook even heerlijk geschuurd door een dame op leeftijd die haar wel zag zitten.
En wat een mooie mannen allemaal! Echt ongelooflijk knap en Lachlan voelde zich dan ook in de 7e hemel.

De volgende dag zijn Melis en ik ’s middags weer op de fiets gestapt en deze keer heb ik haar de City Center tour gegeven met alle ‘highlights’ van de stad. Onderweg wilde er nog een gladiator met ons op de foto maar ik vertelde hem dat we geen geld hadden om hem te betalen. Hij zei dat het niet hoefde maar ondertussen zoende hij ons wel 10 x en probeerde hij het nog een paar keer op de mond. Later bij de Trevifontein kwam er nog een rozenverkoper die ons een roos gaf. Ik vertelde hem ook weer dat we geen geld bij ons hadden maar we waren ‘’Bellissima’’ dus dat hoefde niet. 2 minuten later kwam hij toch terug gelopen om te vragen of we hem echt niet wat geld konden geven. Toen ons antwoord nee was pakte hij de rozen weer af.
Later toen ik Melissa op een brug over ‘Isola Tiberina’ (een eilandje in de Tiber) aan het vertellen was kwam er nog een man langs om te vragen of hij met Melissa op de foto mocht. Tja, we zijn de tour niet helemaal ongestoord doorgekomen… haha!
Toen we uitgefietst waren gingen we op weg naar een Schotse pub waar ik had afgesproken met mijn Engels vriendin (en voormalig huisgenoot) Caroline want zij vertrok afgelopen woensdag naar Barcelona waar ze weer gaat werken en wonen dus zondag kon ik haar nog even voor het laatst zien. Samen met nog een paar vrienden van haar hebben we wat gegeten en gedronken in de pub met verschrikkelijke Schotse live muziek.

Maandag moest ik weer naar school en daarna zijn we richting de tattooshop gegaan want Melissa en ik hebben een half jaar geleden afgesproken om hier in Rome samen een tatoeage te nemen. ‘Per Sempre’ wat betekent: ‘Voor Altijd’. Voor mij heeft het eigenlijk een beetje een dubbele betekenis. ‘Per Sempre’ nichtjes, Melis en ik blijven altijd nichtjes en we hebben gewoon een hele goede, sterke band. Maar ook deze hele Rome/Italië ervaring is iets wat niemand meer van me af neemt en wat ik dan ook ‘Per Sempre’ met me mee zal dragen. Bijzonder om dit samen te kunnen doen en mee te maken. Melis heeft hem op haar bovenrug vlak onder haar nek en ik heb hem op mijn onderarm.
’s Avonds zijn we samen naar de pub quiz gegaan met Karina, Lachlan en nog 3 van zijn vriendinnen. We werden dit keer gelukkig geen laatste maar belandden ergens in de middenmoot.

Dinsdagochtend heb ik alweer afscheid moeten nemen van Melis want die vloog ’s middags weer terug naar Nederland. We hebben ontzettend genoten en 5 superdagen gehad samen!

De afgelopen week op school was toch wel een stuk moeilijker dan de voorgaande weken. Het wordt nu allemaal heel grammaticaal met bijvoorbeeld meerdere verleden tijden en wanneer gebruik je welke verleden tijd. Het is af en toe een beetje frustrerend omdat de logica soms ver te zoeken is en dan is het lastig te begrijpen. Maar goed, oefening baart kunst dus we gaan gewoon door.

In plaats van het laatste uur een intensief uur Italiaans praten had ik de afgelopen week het laatste uur Italiaanse (kunst)geschiedenis les. In het Italiaans uiteraard. En ik merk dat ik dit allemaal heel erg interessant vind, wat ik niet echt had verwacht. De geschiedenis van Rome vond ik altijd al wel interessant maar ik merk dat ik het ook boeiend vindt om te horen over de schilderijen en standbeelden van bijv. Michelangelo, Bernini, Caravaggio etc. Zolang het maar over kunst in Rome gaat vindt ik het interessant. Zodra het over andere steden gaat haak ik af, dat vindt ik toch minder boeiend merk ik.

Hier in Rome merk ik dat wij het in Nederland echt zo slecht nog niet hebben. We zeuren als Nederlander natuurlijk wel over van alles en nog wat maar als je het gaat vergelijken dan valt het allemaal nog wel mee. Vergeleken met Italië is alles bij ons heel erg gestructureerd en toch best goed geregeld als je kijkt naar bijvoorbeeld de gezondheidszorg en uitkeringen. Je ziet hier zoveel mensen met een lichamelijke aandoening, een slecht gebit (of geen gebit), dakloze mensen en bedelaars. En bij ons in Nederland is dat toch wel beduidend minder. En natuurlijk is er altijd plaats voor verbetering maar toch is het ook goed te beseffen wat er wel goed gaat in plaats van wat er niet goed gaat.

Dit weekend ga ik samen met Karina naar Venetië om carnaval mee te maken daar! Lijkt me echt een toffe ervaring. De treintickets zijn geregeld, het hostel is geregeld maar nu nog de kostuums! We vertrekken vrijdagavond en komen zondagavond weer terug.

Arrivederci!

Desiree.