De aasgier

De aasgier

Donderdag 18-12-2014 / 02:13

Vrijdagmiddag en avond moest ik op Lola en haar vriendje Abdi passen. De ouders van Lola en Abdi waren pas om 1.30 ’s nachts terug en ik had daarna nog afgesproken met Lachlan, Karina en Ramzi in een bar in Monti. Toen ik daar net aan kwam ging de bar al dicht en dus besloten we dat de avond nog jong was en gingen we op zoek naar een leuke club. Lachlan wist wel een leuke gay-club te vinden genaamd L’alibi. Een gezellige avond met gezellige mensen, alleen de club viel een beetje tegen. Misschien omdat het een vrijdag en geen zaterdag was.

Zaterdagochtend moest ik weer vroeg op want ik had afgesproken met 2 Wieringers; Petra Rotgans en haar dochter Renate die samen gezellig een weekendje in Rome waren. Ik heb ze een tour door Rome gegeven op de fiets en ze veel mooie plekken laten zien. Erg leuk even zo’n Wierings tourtje en leuk om ze hier te zien. Ik kreeg ook nog een zak met heerlijke Wieringer Jodekoeken dus iedere dag proef ik Wieringen weer even. 🙂
Zaterdagavond besloten ik en Karina dat we weer op stap moesten want daar is het tenslotte weekend voor. 😉 We gingen naar de ‘Qube’ waar we al een keer eerder waren geweest en waar de muziek erg goed is. We namen de taxi vanaf station Termini maar halverwege het ritje kwamen we erachter dat de taxichauffeur de meter niet had aangezet! Ik vroeg aan de chauffeur hoeveel het ritje ging kosten, waarop hij antwoordde dat het €35,00 was!! Die man dacht zeker dat we 2 domme buitenlandse toeristjes waren die hij wel even voor de gek kon houden maar dan had hij aan ons de verkeerde. We zijn al eens eerder met de taxi naar de ‘Qube’ geweest vanaf Circo Massimo wat verder weg is dan Termini en waar we ongeveer 15-20 euro voor moesten betalen. Wij vertelden hem dat het onmogelijk was dat het ritje €35,00 kostte en vroegen hem waarom hij de meter niet aan had gezet. Ook vertelden we over ons eerdere ritje wat veel goedkoper was. Hij zei: ‘’Ja, het is zaterdagnacht na twaalven dus daarom is het duurder’’. Karina en ik begonnen heel hard te lachen want dit sloeg helemaal nergens op, die man probeerde ons gewoon te belazeren. We zeiden dat we dat absoluut niet gingen betalen en dat hij ons ter plekke af mocht zetten. Toen begon hij opeens in zijn prijs te zakken, die aasgier. Wij zeiden dat we niet meer dan 20 euro gingen betalen en daarmee was het uit. We werden afgezet bij de club, gaven hem een briefje van 20 waarop hij wachtte op nog 5 euro. Ons antwoord daarop was ‘’No way’’ en we zijn uitgestapt.
Voor de Qube stonden weer hele lange rijen maar inmiddels zijn Karina en ik bedreven in hoe we de rij moeten passeren en dus haalden we onze trukendoos weer tevoorschijn. We keken met een verwarde en vragende blik de bewaking aan en we vroegen met ons meest onschuldige stemmetje in welke rij we moesten gaan staan, en ja hoor, het hek ging weer open en ‘’Duo Penotti’’ mocht weer doorlopen waarna we elkaar met een grijnzende blik aankeken die betekende ‘’Toch weer gelukt’’.

Zondagochtend had ik de wekker gezet want ik had afgesproken om met Caroline naar de markt te gaan bij Porta Portese. Ik had haar gezegd dat ik later zou aansluiten omdat ik die ochtend pas om 6.30 in mijn bed lag. Maar ik was niet vooruit te branden en dus kwam ik echt pas laat aan op de markt en tegen de tijd dat ik er was, was Caroline alweer vertrokken! ’Godver!’ dacht ik nog, had ik net zo goed in mijn bed kunnen blijven liggen! Maar goed, ik was er nu toch dus ben zelf gewoon maar over de markt gegaan. Echt een gigantische markt waar geen eind aan kwam dus op een gegeven moment ben ik gewoon maar weer omgekeerd omdat na een paar uur het einde nog steeds niet in zicht was. Wat ik erg leuk vond is dat ik hier en daar af en toe een Italiaans onderonsje had met mensen. Zo merk je toch dat je vooruit gaat in het leren van de taal.

Maandag had ik weer bootcamp en geloof me dit was ECHTE bootcamp! Het regende namelijk pijpenstelen en dus was het zeiknat buffelen door de modder! Thuis snel een warme douche genomen en toen weer op pad om Lola op te halen van school.

Dinsdagavond had ik Italiaanse les met Happy Hour maar dit keer begonnen mensen te dansen! Ik had al een paar Prosecco’s achter de kiezen samen met Lachlan dus wij hebben al onze ‘moves’ uit de kast gehaald. Op een gegeven moment toen de zaal bijna leeg was kwam het liedje ‘’Lady Marmelade’’ voorbij die ik ooit eens met een playbackshow heb gedaan en waarin ik de rol van Christina Aguilera vertolkte. Van enthousiasme stegen de Prosecco’s naar m’n hoofd denk ik want ik deed de hele show weer van 12 jaar geleden. Toen ik klaar was met het weggeven van mijn show, wees Lachlan me erop dat achter me iedereen was gestopt met waar hij/zij mee bezig was en naar mij stond te kijken. Met het schaamrood op de kaken ben ik de deur uitgeglipt. Inmiddels hadden we wel zo de smaak te pakken dat we nog met 4 man een andere pub in zijn gedoken en nog even verder hebben gedanst. Toch mooi zo’n spontaan stapavondje op een doodnormale dinsdag!

Woensdagmiddag heb ik weer op Lola gepast en daarna ben ik gelijk door gegaan naar het stadion met de onuitspreekbare naam: ‘’Palalottomatica’’ voor het concert van Stromae! Ik was daar met Karina, en wat collega’s van me en het was helemaal geweldig! Supertof om mee te maken!

Nog 2 nachtjes te gaan en dan ben ik weer even in Nederland te vinden! Ik heb er superveel zin in! Mijn week zit aardig vol gepland maar ik kan niet wachten om iedereen weer even te zien en te spreken! Tot snel allemaal!

Xx

Desiree.