Keukenprinses

Keukenprinses

Vrijdag 12-12-2014 / 17:26

Buongiorno!

Maandagochtend had ik met Valentina afgesproken bij het metrostation Ottaviano, daar dronken we samen een heerlijke cappuccino en nuttigden we een lekker ontbijtje. Goed begin van de week dacht ik zo. We hebben weer even lekker bijgekletst want we hadden elkaar al even niet meer gesproken. Ik vertelde haar over Sinterklaasavond en de ‘’Nederlandse’’ traditie maar blijkbaar hebben ze dus ook gewoon Sinterklaas in Oostenrijk. Daar werkt het wel een beetje anders want daar heet Sinterklaas Niklaus en heeft hij geen zwarte pieten maar ‘’Krampus’’ (zie foto’s). Krampus zijn wezens die tijdens de Niklaus periode een soort van duivels moeten voor stellen en die gaan dan in enge kostuums de straat op met een roede en daar mogen ze iedereen mee slaan! Mijn eerste gedachte was ‘’What the fuck!? Serieus?’’. En in sommige gebieden in Oostenrijk mogen ze zelfs met kettingen slaan!!! Valentina vertelde me een traumatische gebeurtenis over haar jeugd. Ze werd een keer op de terugweg van school naar huis achtervolgd door Krampus waarna ze het het natuurlijk op een lopen heeft gezet maar toen ze de hoek om rende stonden ze recht voor haar! Ze is zo snel mogelijk naar huis gerend maar was wel bont en blauw geslagen. Niet normaal toch?
Ik liet haar een afbeelding van de kindvriendelijke versie van Sinterklaas zien, Sinterklaas met zijn zwarte pieten. Valentina schoot in de lach en zei dat het op een racistisch ding leek. Ik vertelde haar dan ook dat dat dit jaar ook een hele issue was in Nederland.
Toen we uitgegeten en uitgekletst waren gingen we samen naar een kerstmarkt waar ik een klein kerst cadeautje voor Lola heb gehaald. ’s Avonds gingen Valentina en ik ook nog samen naar de pub quiz waar we 1 na laatste werden.

Dinsdag haalde ik Lola op van atletiek op de fiets. Tijdens het fietsen begon ze het liedje ‘’Santa Claus is coming to town’’ te zingen. Super schattig met haar Italiaanse uitspraak natuurlijk. Dat vond ik toch wel even een momentje. Zo samen fietstend door Rome, langs het Colosseum met een grote mooie kerstboom ervoor en we zongen ‘’Santa Claus is coming to town’’. Genieten.
Daarna ben ik door gegaan naar Italiaanse les waar ik Ramzi en nog wat vrienden weer even gesproken heb onder het genot van een goeie sterke cocktail waar ik even aan toe was.
Toen ik terug naar huis fietste over het Forum Romanum, fietsten er vlak achter mij nog 2 mannen die ik Nederlands met elkaar hoorde praatten dus ik zei: ‘’Hee, nog meer Nederlanders op de fiets?’’ We raakten natuurlijk in gesprek, hartstikke aardige gasten. De 1 woont hier al 5 jaar met zijn vrouw en kinderen bij het Colosseum en de ander woont hier nu 3 jaar in een plaatsje net buiten Rome op een boerderij met zijn vrouw. Ik vertelde hoe ik hier terecht kwam en wat ik hier deed en toen zei 1 van de mannen dat hij eigenlijk nog een oppas zoekt om af en toe op zijn kinderen te passen. Nou… Hier ben ik! Dus we hebben even nummers uitgewisseld zodat hij me kan bellen als hij me nodig heeft. Toch grappig even zo’n Nederlands onderonsje en ook wel weer heel typisch dat je ze ook echt weer op de fiets tegen komt die Nederlanders! Dat fietsen blijft er toch in zitten!

Woensdag had ik weer bootcamp maar mijn buikspieren waren nog steeds niet helemaal hersteld van vrijdag! Ik weet niet of het kan maar ik dacht serieus dat mijn buikspieren gekneusd waren, zo voelde het.
Daarna ben ik Lola en haar vriendinnetje op gaan halen van school en ook in de bus hebben we weer ‘Santa Claus is coming to town’ gezongen met z’n 3tjes wat bij veel passagiers een glimlach op het gezicht toverde.

Donderdag moest ik weer een aantal uurtjes op Lola passen. Ze had een filmpje gevonden op mijn telefoon waar ik als Belle een liedje van Frozen zong op de Bongerd. Ze wist niet dat ik zong dus ze vond het helemaal geweldig waarna ik het liedje live voor haar moest zingen. Toen vroeg ze of ik haar ‘please, please, pleeeeaaasseeee’ zanglessen wil geven. Superschattig!
’s Avonds na het oppassen had ik met mijn nieuwe homovriend Lachlan afgesproken om een goeie cocktail te drinken in een bar bij Campo de Fiori. Toen hij weg ging kwam Karina net aan en met haar heb ik samen gegeten. Heerlijkheid en gezelligheid op een gewone donderdagavond in een bar in Rome.

Hier in huis voel ik me af en toe een beetje een boerin. En dan heb ik het vooral over in de keuken. Ik ben namelijk absoluut geen keukenprinses. Ik kan wel koken maar ik heb er een hekel aan en ik doe het dan ook helemaal niet als het alleen voor mezelf is. Mijn huisgenoten daarentegen zijn erg culinair aangelegd. Celine maakt allemaal bijzondere gerechten; gevulde paprika’s, bijzondere lasagnes, ovenschotels, etc. Ik dacht dat Patrizia nog wel mee viel maar laatst vond ik 3 schalen met 3 soorten zelfgebakken koekjes op tafel die zij had gemaakt! En van de week kwam Celine ’s avonds nog aan m’n deur, ze had appelcake met chocola gebakken dus als ik een stukje wilde mocht ik pakken. Heerlijk allemaal natuurlijk maar van mij hoeven ze niks te verwachten. Dat doe ik ze ook gewoon niet aan. Ik schaam me ook af en toe als ze mij in de keuken zien staan. Het meest culinaire wat ik hier doe is een diepvries zakje met pasta opwarmen in een pannetje! Laatst was het zelfs zo erg dat ik het verschil niet zag tussen zout en suiker en ik dus een schepje zout in mijn espresso gooide… Nou ja, het is ook allebei wit en het zat allebei in een potje…

Wat ik erg leuk vind is dat ik de afgelopen maand een bonus heb verdiend bij Top Bike.
Het is namelijk zo dat klanten 10 dagen na hun tour een enquête opgestuurd krijgen waarop ze mij een cijfer van 1 t/m 5 mogen geven. Als mijn cijfer hoger is dan een 4,5 dan krijg ik een bonus. Toch leuk zo’n extraatje!

Arrivederci!

Desiree.

P.S. Voor degene die het nog niet wisten, 2 maanden terug mocht ik BNN 3 op reis een tour geven door Rome en hier zie je de sneak preview van de Europa serie. Let goed op want ik flits fietsend bij het Colosseum voorbij op 0:34 ! My second of fame!