Thuis!

Thuis!

Zondag 28-12-2014 / 18:30

Vorige week donderdagavond moest ik de hele avond op Lola passen. Ik moest haar ophalen van atletiek en vanaf daar gingen we met de metro naar de ortho. Bij station Colosseum mocht onze metro het perron niet verlaten want er zaten weer wat zigeuner dieven in de metro die er eerst uit gezet moesten worden. De ‘’metro-politie’’ hield de deur van de metro hardhandig open door tussen de deuren te gaan staan van onze wagon en ondertussen schreeuwde hij af en toe wat. Dit gebeurde recht voor onze neus en Lola vond dit nogal eng. Ze begon te smeken of we niet uit konden stappen en klampte zich helemaal aan me vast, ik probeerde haar uit te leggen dat er niks aan de hand was en dat we alleen even moesten wachten en zo weer verder konden, maar probeer dat maar eens uit te leggen aan een Italiaans meisje dat lichtelijk in paniek is, amper Engels spreekt en ook nog eens begint te huilen. Gelukkig was er een Italiaanse man die haar in het Italiaans een beetje gerust stelde en ondertussen waren die dieven al de metro uitgestuurd.

Vrijdag heb ik mijn koffer ingepakt en ben ik ’s middags weer gaan bootcampen. ’s Avonds had ik een ‘’Christmas bakery’’. De Oostenrijkse Caroline (buurvrouw van Valentina) had dit bedacht om zo nog even samen te komen met vrienden voor kerst. Dit kwam mij wel heel goed uit want ik had toch al afgesproken om deze avond nog een borrel te doen met Karina en Lachlan dus dan konden we dat mooi daar doen tezamen met nog meer vrienden en gezelligheid. Hartstikke grappig, we hebben onder het genot van echte Oostenrijkse glühwein koekjes staan bakken tot ’s avonds laat! Ik heb trouwens nog nooit zulke lekkere gluhwein gehad! Recept: Rode wijn, sinaasappelsap, kardemom, suiker en kaneel.
Karina en ik wisselde nog even kerstcadeautjes uit. Ik had voor haar een pakketje met kerst Kinder surprise eieren (aangezien zij ons altijd Kinderegg noemt) en zij had voor mij een zakje Kinder bueno, een klein flesje badschuim en een lippenstift die verandert met de temperatuur van je lippen! Leuk! Het was dat Karina al had gezegd dat ze een cadeautje voor me had daarom heb ik ook snel nog wat voor haar gekocht. Maar van Valentina kreeg ik ook een cadeautje en daar wist ik niks van af, dus ik had niks voor haar. Ik ga haar een ‘’Nieuwjaarscadeau’’ geven.

Zaterdagochtend vloog ik weer naar Nederland.
Eenmaal veilig geland werd ik opgewacht door mijn ouders en mijn broer. Mijn ouders heb ik natuurlijk nog niet heel lang terug gezien maar mijn broer heb ik 4 maanden niet gezien dus dat was hartstikke leuk. Samen een bakkie gedaan en toen naar huis. Ik wilde namelijk graag naar de Amsterdamse middag in Den Oever waar ik al mijn vriendinnen weer zou zien en waar we meteen samen een feestje konden bouwen.
Toen ik aankwam op het feestje en ik kwam binnen zag ik niemand van die meiden, wat ik al een beetje vreemd vond maar toen begon de zanger met het liedje ‘Vrienden voor het leven’ van Jan Smit en kwam de hele groep in polonaise de wc uitzetten als verassing! Ze kwamen om me heen staan en ik werd overladen met knuffels waarbij ik wel een traantje heb weggepinkt. Hartverwarmend. Ik heb een geweldige vriendinnengroep.

Zondag heb ik samen met mijn moeder een handbalwedstrijd van de heren gekeken. Helaas verloren ze maar ik heb wel weer even genoten. Dat mis ik toch wel erg, die zondagen op het sportveld en genieten van die mooie sport.
Daarna ben ik meteen door gegaan naar Purmerend waar ik bij een vriendin op kraamvisite ben gegaan.
’s Avonds ben ik gezellig uit eten geweest met mijn nichtje Melissa bij de Kukel. Heerlijk!

Maandagochtend heb ik mijn opa en oma na 4 maanden weer even bezocht, en daarna mijn vriendin Heleen.
Toen ben ik naar het kantoor gegaan om weer wat dingen in orde te maken voor de webshop (www.brandnewdays.nl), dat hoort er ook allemaal bij natuurlijk. En ik heb ook meteen even een patatje oorlog en een frikadel speciaal naar binnen geschoven want dat heb ik toch ook wel erg gemist in de afgelopen maanden!
’s Avonds kwamen mijn musicalvrienden Leroy, Kirsten, Cristina en Aicha me opzoeken in Hippo. We zijn uit eten geweest bij La Cubanita in Den Helder en daarna zijn ze blijven slapen. Zo fijn dat ik ze weer even bij me had!

Dinsdag moest ik eerst naar de kapper, daarna naar de osteopaat en ’s middags kwamen mijn nicht en opa en oma even langs voor een bakkie omdat mijn moeder jarig was.
’s Avonds moest ik vrij houden van mijn vriendinnen want die namen me ergens mee naartoe en ik mocht uiteraard niet weten waar naartoe maar helaas voor hun was ik er al achter gekomen met mijn nieuwsgierige hoofd. We zijn heerlijk gaan wokken!

Woensdag ben ik naar de tandarts geweest en daarna weer even naar kantoor waar ik de code van het pand niet meer wist dus het alarm ging af! Ik probeerde mijn vader te bellen om het te melden maar ik kreeg hem niet te pakken. Even later werd ik door Ronald van Deepdrill gebeld (het bedrijf hiernaast) of ik op kantoor was omdat er zich inmiddels een groepje politie had verzameld voor het bedrijf met een politiebusje en nog een politieauto. Ik ben maar even naar beneden gegaan om de situatie uit te leggen. Zat ik toch bijna heel alleen in een cel met kerst! 😉

Ik heb ook heerlijke kerstdagen gehad: gourmetten met de familie, Dreamgirls de musical (waarin mijn vriendinnetje Aicha een hoofdrol speelt en waarop ik ontzettend trots ben), sushi eten, cadeautjes uitpakken, spelletjes doen met opa en oma, bij de pizzeria eten en de kroeg in. In 1 woord: GENOTEN!

Zaterdag nog even ouderwets popcorn met een filmpje met m’n vriendin Myrthe, ’s avonds het nieuwe huisje bekeken van m’n vriendin Ilene en daarna nog even de kroeg in met m’n vriendin Annewil.

Jaja het was een druk weekje zo, maar wel vol met leuke en gezellige dingen en mensen van wie ik hou.
Ik ben ook regelmatig aangesproken door mensen die ik niet kende die me zeiden dat ze mijn blogs allemaal lezen en dat ze het zo leuk vinden. Erg leuk om te horen.
Inmiddels heb ik mijn vlucht 2 dagen uitgesteld zodat ik iets meer tijd en ruimte heb dus op 30 december vlieg ik weer naar Rome!

Fijne jaarwisseling allemaal!

Xx
Desiree.