De Hollandse Italiaanse

De Hollandse Italiaanse

Maandag 09-02-2015 / 23:55

Ciao!

Hier in Rome hebben ze patatzaken genaamd: ‘Queens Chips Amsterdam’. Ik hunker alweer weken naar een patatje oorlog en een frikadel speciaal dus ik dacht laat ik dit toch maar eens gaan uitproberen. Laatst ben ik er eens naartoe gelopen na schooltijd in de hoop er iets herkenbaars en typisch Hollands te vinden. Het enige wat overeenkwam was: patat met mayonaise, ketchup of curry. Verder kon je kiezen uit allemaal verschillende exotische sauzen waarvan wij in Nederland nog nooit gehoord hebben. Ik kreeg het wel in een lekkere Hollandse puntzak met een Amsterdams printje erop en de patat was ook prima maar ik had toch gehoopt op minimaal een patatje met pindasaus.

Donderdagavond besloten we om eens naar een andere pub quiz te gaan, namelijk in de pub Finnegan’s in Monti. Deze quiz was nog veel moeilijker dan de quiz in Scholars en we wonnen dan ook de poedelprijs die bestond uit 2 zakjes Haribo. Beter iets dan niets zullen we maar zeggen…

Vrijdagmiddag na school had ik een sollicitatie gesprek in Ostia, aan de kust. Ik heb namelijk vorig jaar eens een sollicitatie brief gestuud naar een bedrijf wat shows en animatie verzorgd op campings o.a. hier in Italië. Ze keken dit jaar nog eens tussen wat CV’s en besloten dat ik een goede kandidaat was om de shows te verzorgen dit hoogseizoen. Ik heb een goed gesprek met ze gehad maar in eerste instantie bieden ze niet heel veel aantrekkelijks dus ik heb wat eisen neergelegd en nu is het afwachten wat ze daarmee gaan doen. Ik denk eerlijk gezegd dat ze er niet aan kunnen voldoen.
Daarnaast kan ik ook gewoon weer aan de slag bij Top Bike vanaf half maart waar ik het ook heel erg naar mijn zin heb.
Vrijdagavond ging ik uit eten met Lachlan, Ashley (een nieuwe vriendin van Karina), Karina en haar zus Savinder die een aantal dagen bij haar verbleef. Na heel gezellig gedineerd en ‘’gewijnt’’ te hebben besloten we om nog even naar een bar te gaan in Trastevere. De bar ‘Baylon’ staat bekend om de goddelijke barmannen waarover ik al verhalen van Karina had gehoord dus ik was wel benieuwd. En inderdaad, meteen bij binnenkomst was ik al met stomheid geslagen. Lachlan vroeg een van de mannen om een tafel maar het liefst bleef ik gewoon aan de bar zitten om deze heerlijke Italiaanse exemplaren aan het werk te kunnen zien.

Zaterdag was er vanuit school een tour georganiseerd bij het Olympisch stadion maar dat ging niet door omdat er wedstrijden gespeeld werden en dus werd het een tour door het noorden van Rome. Ik had Karina en haar zus ook uitgenodigd maar die spreken geen Italiaans dus ik heb zoveel mogelijk voor ze vertaald. Voor mij ook weer een goede oefening. Het was interessant en ook leuk om weer nieuwe dingen te zien en verhalen te horen maar het weer verpestte het eigenlijk een beetje. Het was flink koud en begon ook nog eens te regenen dus het was niet echt het ideale weer voor een tour.
’s Avonds waren Karina en ik uitgenodigd voor het avondeten bij iemand die we ontmoet hebben tijdens de pub quiz samen met Lachlan en nog wat vrienden. Na gezellig Chinees te hebben gegeten besloten Karina en ik om weer naar Caruso te gaan omdat we de muziek daar zo heerlijk vinden.

Na zondag uitgeslapen te hebben ging ik naar Top Bike want ik had beloofd om Karina en Savinder een tour door Rome te geven in het Engels. De eerste keer dat ik de tour in het Engels deed en ik moet zeggen dat ik dat nog lastiger vond dan ik had gedacht, want je gebruikt af en toe woorden die je niet elke dag gebruikt maar over het algemeen ging het prima. De dames vonden het helemaal geweldig en waren trots op hun fietskunsten aangezien ik een paar keer had gezegd dat Engelsen niet zo goed kunnen fietsen :-P.
Vanaf de shop ben ik meteen door gegaan naar Johnny, de gitarist. We hadden een aantal nummers afgesproken en besloten eens samen te komen om te kijken wat we van elkaar vonden en hoe het samen klinkt. Was erg fijn om weer eens muziek te maken en gewoon lekker te zingen en we waren er allebei over eens dat we vaker samen muziek willen maken dus dat is helemaal leuk.

Maandag ging ik na mijn Italiaanse les lunchen met een vriend en tijdens de lunch werd ik telkens op mijn vingers getikt door de obers door mijn Hollandse maniertjes wat hilarische taferelen op leverde. Ik was mijn spaghetti Carbonara namelijk aan het snijden wat natuurlijk absoluut niet kan hier. De ober kwam aangesneld met een lepel en leerde me hoe ik de spaghetti om mijn vork moest rollen tegen de lepel aan. Na het eten bestelde ik een cappuccino wat eigenlijk ook ‘’not done’’ is hier want na het ontbijt drink je geen cappuccino of koffie met melk meer. Van de cappuccino ging ik moeiteloos weer verder met mijn rode wijn wat ook werd afgekeurd want bij koffie hoorde je een sterke borrel te nemen zoals Grappa, dit noemen ze ‘Caffe coretto’. Bij iedere tik op de vingers begon mijn hoofd te gloeien als een gloeilamp van schaamte maar ja… Ik blijf toch een Hollandse en ben dan ook geen goede Italiaan. 😉

Buonanotte!

Desiree.