The Leroy, Lara en Desiree Show!

The Leroy, Lara en Desiree Show!

Donderdag 12-03-2015 / 23:02

Buonasera!

Zaterdag toen ik weer terug was in Rome trof ik daar mijn vrienden Leroy en Lara aan die tot en met dinsdag bij mij logeerden. We zijn samen met mijn vrienden Karina en Andrew uit eten geweest en daarna met nog een groepje vrienden uit geweest, iedereen was dronken behalve ik omdat ik aan de diclofenac zat voor m’n rug maar daardoor heb ik wel ontzettend gelachen om die dronken torren.

Na zondag uitgeslapen te hebben en heerlijk in het zonnetje hebben ontbeten op het dakterras gingen we een fietstour doen. Ik heb ze niet de hele tour kunnen geven omdat we vrij lang bezig waren met het verzinnen en opnemen van een dans voor het Colosseum. Leroy is namelijk vlogger op YouTube (wat in houd dat hij filmpjes maakt over wat hij meemaakt in z’n leven of over andere dingen) en hij wilde dan ook graag leuke filmpjes maken in Rome. Check de linkjes van de 2 filmpjes die hij gemaakt heeft hier in Rome onderaan deze blog! Superleuk geworden al zeg ik het zelf! 😀
’s Avonds hebben we nog gezellig gedineerd en waren toen bekaf en zijn dus op tijd naar bed gegaan.

Maandag moest ik gewoon weer naar Italiaanse les maar na de les hebben we nog wel lekker gezellig geluncht met z’n 3en en wat winkeltjes bekeken. Daarna moest ik werken maar Lara en Leroy hadden de fiets nog een dagje mee dus die trokken er lekker op uit met z’n 2en.
Na m’n werk zijn we nog naar de pub quiz gegaan waar ook weer veel vrienden van me waren. We haalden dit keer net niet de top 4 en vielen dus net buiten de prijzen.

Toen ik dinsdag na school weer thuis kwam zaten Lee en Lara lekker in het zonnetje op het dakterras in een zomers outfitje want het was erg warm. Gezellig nog even met elkaar gezeten en toen was het moment van afscheid nemen alweer daar. Het was superleuk met ze en vond het heel tof om mijn leventje even met hun te kunnen delen! 🙂

Ik stond van de week in de rij om een kaartje te kopen voor de metro toen er een man naar me toe kwam om me een gratis kaartje te geven. Ik dacht ‘’oh wat vriendelijk!’’, hij liep met me mee en bespaarde me het kaartje ook nog eens door me met zijn pasje door de poortjes te laten gaan. Ik bedankte hem uiteraard vriendelijk maar je raad het waarschijnlijk al, tegenwoordig doet niemand meer iets uit liefdadigheid. De man wilde graag koffie met me drinken in ruil voor het kaartje. Ik vertelde hem dat hij zijn kaartje wel terug mocht hebben of dat ik hem ervoor kon betalen maar dat was niet nodig vond hij. Hij wilde namelijk koffie met me drinken. Terwijl ik hem vertelde dat ik daar niet echt op zat te wachten kwam mijn klasgenoot toevallig voorbij naar wie ik playbackte: ‘’Ayutami!’’ oftewel ‘’Help me!’’. Hij had snel in de gaten wat er aan de hand was en dus begon hij een heel gesprek met me over koetjes en kalfjes waarna de man afdroop. Zo zie je maar weer, voor niets gaat de zon op.

Wanneer ik op Lola pas merk ik dat ik mezelf verantwoordelijk voel om haar dingen bij te brengen. Ik merk bijvoorbeeld dat ze heel erg gefocust is op uiterlijk en best wel gemeen kan zijn als ze iemand niet leuk vindt. Ik probeer haar te leren dat het vooral belangrijk is om een goed innerlijk te hebben en een goed en aardig persoon te zijn en om andere mensen te behandelen zoals ze zelf ook behandeld zou willen worden. Dat als ze iemand niet leuk vind ze gewoon beleefd moet blijven. Dat alle mensen gelijk zijn, wat voor kleur, geslacht, seksuele voorkeur of geloof ze ook hebben. Dat ze op moet staan voor oudere mensen in het openbaar vervoer. Dat laatste was trouwens nog een hele klus om uit te leggen. Ze snapte niet waarom ze moet opstaan voor mensen die ze niet kent, ik probeerde uit te leggen dat het voor oudere mensen moeilijker is om langer te staan dan voor haar en dat je dat uit respect hoort te doen. Zij zou toch ook voor haar oma opstaan? Dat was wel zo maar dat was haar oma! Ik probeerde haar duidelijk te maken dat die andere mensen ook weer iemands oma zijn en dat zij ook zou willen dat anderen voor haar oma zouden opstaan. Heel zoetsappig allemaal, ik weet het en misschien niet helemaal mijn taak maar ik vind het belangrijk dat ze dit soort dingen meekrijgt. Ik merk dat ze er vaak wel wat mee doet en ik hoop dan ook dat ze deze dingen onthoud en meeneemt in de rest van haar leven als ik er niet meer ben. Haha jeetje, wat klinkt dat dramatisch! Maar goed, jullie begrijpen wel wat ik bedoel…

Het weer is hier erg lekker de laatste week, steeds rond de 17 graden. En alles ziet er zoveel mooier uit als het zonnetje schijnt, genieten dus!

Inmiddels heb ik besloten om hier te blijven t/m 21 mei, want 22 mei gaat een vriendin van me trouwen en dan blijf ik daarna gewoon in Nederland tot ik een maandje ga reizen in juli. Zo kan ik de maand juni weer even iedereen zien, voorbereidingen treffen voor de reis, de webshop weer even op orde maken, en ook nog de bruiloft van mijn vriend Victor meemaken half juni. Gek, maar nu ik weet wanneer ik vertrek, probeer ik nog meer te genieten en te absorberen omdat het plotseling zo definitief is.

Morgen heb ik alweer mijn laatste dagje school! Die 8 weken les zijn echt heel snel voorbij gegaan maar ik heb er ontzettend veel van geleerd. Ik heb een blik Wieringer Jodekoeken meegenomen als afscheidscadeautje aan de leraren en mijn klas! Ik zal ze het mooie Wieringen wel even laten proeven! 😉

Hier de linkjes van ‘’The Leroy Show’’ over Rome waar ik natuurlijk ook in shine!:
Random Dancing voor het Colosseum:
https://www.youtube.com/watch?v=WUPgmNcNt8o

Romeinse gezelligheid:
https://www.youtube.com/watch?v=PUghDDX-D-I&t=20

Buonanotte!

Desiree.