Weer tourende!

Weer tourende!

Vrijdag 20-03-2015 / 21:40

Salve!

Vorige week vrijdag na mijn laatste les op school ging ik lunchen met een Nederlandse meid waarmee ik een weekje les had gehad een maand terug. Kitty woont al sinds 4 jaar niet meer in Nederland en heeft voor Rome in Afrika gewoond om ontwikkelingswerk te doen. Heel leuk gekletst en dat gaan we zeker nog eens over doen.
Na de lunch ben ik terug gegaan naar school want ze organiseerden een bioscoopmiddag, onder het genot van popcorn en cola konden we een Italiaanse film kijken. Een hele vreemde film weliswaar maar toch weer goed voor m’n Italiaans.

Sinds een paar maanden heb ik een scharrel opgedoken hier. Ik wilde eigenlijk niet over hem schrijven maar ik kan toch niet langer ontkennen dat hij wel degelijk een deel van mijn leven is hier in Rome. En… het is geen Italiaan! Ik merk dat ik Italianen te glad vind en te slijmerig. Daar ben ik denk ik net wat te nuchter voor. Zijn naam is Yohan (gedeeltelijk vernoemd naar Johan Cruijf!) en hij komt uit de Ivoorkust, heeft door heel Europa gewoond, gestudeerd in Amerika en hij heeft ook nog 4 jaar in Nederland gewoond en gestudeerd. We hebben het op het moment erg leuk samen maar hij vertrekt eind april naar Milaan om daar te gaan werken op de Expo en ik vertrek eind mei weer naar Nederland dus we weten allebei dat een toekomst samen vrij lastig is en proberen er dus van te genieten zolang het duurt.

Zaterdag kwam Yohan ’s middags langs om me te helpen mijn bed in elkaar te zetten. Oftewel, ik heb toegekeken hoe hij mijn bed in elkaar zette. De afgelopen maanden sliep ik met mijn matrasje op de grond nadat ik door het bed gezakt was dus het werd tijd om afscheid te nemen van mijn zwerversbestaan en weer in een normaal bed te slapen. ’s Avonds gingen Yohan, ik, Karina en haar scharrel samen met nog een paar van Yohans vrienden op stap. Karina en ik vonden het helemaal een beetje vreemd om nu met 2 mannen op stap te zijn maar we hebben ons erg vermaakt. De volgende dag zouden we eigenlijk ook met z’n 4en naar een rugby wedstrijd gaan kijken; Italië tegen Frankrijk maar Yohan heeft een blessure aan zijn knie en de avond ervoor was hem fataal geworden. Hij had een hele dikke knie vol vocht en kon amper lopen dus we hebben de wedstrijd maar afgezegd. Ik wil nu eigenlijk iets over zijn leeftijd zeggen maar ik ben bang dat hij dit gaat vertalen en me dan op m’n kop geeft dus ik houd maar wijs mijn mond. 😛 (Hij is maar 30 hoor, maar ik vind het leuk om hem te pesten met het feit dat ik nog een jonge blom ben.)

Maandag had ik mijn eerste officiële tour dit seizoen en precies deze dag regende het. Ik had een groep van 12 personen waarvan de helft een groep gezellige Rotterdamse dames was. Ondanks het weer zat de sfeer er goed in en vond iedereen het erg leuk. Halverwege de tour hielden we een pauze bij het Pantheon waarbij de groep de kerk in ging en ik bij de fietsen bleef wachten. Ik stond daar nietsvermoedend in mijn poncho te chillen in de regen maar toen ik opkeek zag ik een man met een bekende kop aankomen fietsen op een opvouwbaar fietsje en ik besefte me: DAT IS OWEN WILSON! Voor de mensen die niet weten wie dit is, check even de foto’s onderaan de blog. Het is een hele bekende acteur net als Ben Stiller die ik een aantal maanden geleden tegen kwam in de stad. Maar wat blijkt, Ben Stiller en Owen Wilson nemen samen de film ‘Zoolander 2’ op hier in Rome! Vandaar dat ik allebei deze grote komische acteurs tegen het lijf ben gelopen!
Ook de nieuwe James Bond film wordt hier in de stad opgenomen en ik kom dan ook vaak afgezette gebieden tegen en grote trucks met aanhangers erachter. Laatst zag ik vanuit de bus hoe er een supersnelle sportwagen van de 007-film in een truck werd gereden. Dit zijn toch weer leuke dingetjes.

Woensdag werd ik gebeld door een vriend van mij die zijn eigen tour bedrijf (Rolling Rome) heeft (met Segways, golfkarretjes en fietsen) met de vraag of ik donderdagochtend een tour kon begeleiden op elektrische fietsen want zijn gids had op het laatste moment afgezegd. Ik was beschikbaar dus dat was prima.
’s Avonds ging ik naar een ‘’aperitivo’’ met Karina, Lucy, Lachlan en Mariana waar we voor slechts €10,00 een cocktail konden halen en onze bordjes net zo lang vol konden scheppen bij het buffet tot we propvol zaten. Heerlijk toch!?

Donderdagochtend deed ik de tour bij ‘Rolling Rome’. Dit was de eerste keer dat ik officieel een Engelse tour zou begeleiden wat ik stiekem wel een beetje spannend vond. Ik had een gezin uit Washington die gefascineerd waren door de elektrische fietsen. Het weer was heerlijk, 19 graden met een stralende zon dus lekker zonder jas op de fiets. Ze waren super enthousiast en ik kreeg aan het einde van de tour dan ook een fooi van €20,00 en complimenten over de tour en mijn Engelse niveau. Er reed ook iemand mee van het bedrijf om foto’s te maken en te kijken wat voor route ik deed en ook hij was erg enthousiast over hoe ik het deed dus ik hoop dat ik misschien vaker kan invallen voor dit bedrijf.

Vrijdag moest ik voor het eerst dit jaar weer een Duitse tour doen, best wel weer even spannend want als je een tijdje de taal niet hebt gesproken moet je toch weer even inkomen, maar het zat er gelukkig nog redelijk in. Toch leuk dat je in 1 week tours doet in 3 verschillende talen.

Laatst las ik een Italiaanse krant en daarin stond een stukje over een Amerikaanse man die een moslim in elkaar had geslagen en die Amerikaanse man werd omschreven als ‘’fanatiek atheïst’’ wat ik op zich best opvallend vond want zo’n omschrijving zou je bij ons in Nederland nooit zien staan. In Nederland lees je eerder een omschrijving als: ‘’fanatiek moslim’’ maar nooit over ‘’ fanatieke atheïsten’’. Maar hier in Italië zal je bijvoorbeeld weer nooit lezen ‘’fanatiek christen’’ wat eigenlijk best vreemd is als je erover nadenkt, waarom maar bepaalde geloven worden gebruikt als omschrijving in het nieuws en niet alle en dat het dus ook per land verschilt welke omschrijving er wordt gebruikt. Gekke culturele verschilletjes.

Als jullie graag een beeld willen krijgen van de tour die ik doe, klik dan op onderstaande link en zie stukjes van mijn tour in vogelvlucht!:

Buona giornata!

Desiree.